A "sipítozósan" beszélő gyerekeket miért nem szoktatják rá, hogy normális hangszínt használjanak?
Figyelt kérdés
Több ilyen gyereket is ismerek, némelyik már nem is annyira pici, de ha megszólalnak, a plafonig ugranék tőlük. Nyilván nem lehet mindenki dörmögő Dömötör, de néha nem értem a saját szüleik hogy bírják ezt a frekvenciát...2015. jún. 11. 17:52
1/14 anonim válasza:
Neked sikerült már leszoktatnod róla egy gyereket? MEsélj, had tanuljak, hogy kell csinálni!
2/14 A kérdező kommentje:
Nekem egyik sem beszél így. Volt, hogy utánozzák ezeket az ismerősöket, de mindig rájuk szóltam, hogy normálisan beszéljen, mert csak akkor értem.
2015. jún. 11. 18:01
3/14 anonim válasza:
Én ilyenkor nem szoktam meghallani, hogy szólnak hozzám, vagy azt mondom, hogy csak akkor fogom megérteni, ha normális hangnemben, hangsúllyal, nem pöszén stb. mondják.
4/14 anonim válasza:
Milyen az a sipítozósan beszélő gyerek? Vannak bőven felnőtt hangszínek is, amik nem tetszenek, de ez olyan egy embernél, mint a haja színe... Egy gyereket lehet nevelni, de irtó kárt okoznánk a lelkében, ha a saját hangját kritizálnánk! Legközelebb lehet, hogy meg sem merne szólalni, vagy elég lenne, ha a többi gyerek csúfolná valami miatt, már benne lenne egy érzés, hogy ő defektusos.. Talán a szüleik is tisztában vannak vele, hogy a gyerekük nem úgy beszél, mint a szomszéd gyereke, bár még mindig nem tudom, mire gondolsz, mert ahány gyerek annyi beszédhiba lehetőség van, de szerencsére nem alázzák meg a gyereket és nem frusztrálják olyannal, amiről nem tehet. Lelki, idegrendszeri okai is lehetnek a magas hangfekvésnek, a lassú, monoton beszédnek és egyébként a mély hangnak is.
5/14 anonim válasza:
felnőtteknél is társul magasabb frekvenciával a bátortalanság, vagy ha kedvesnek akarunk tűnni
meg amúgy is milyen lenne vékonyka hang helyett dörmögbe hallani, hogy "anya, megvesszük"..?
6/14 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem a gyerekek alapból magas hangjáról beszélek, hanem arról, amelyik orrból ráerősít, és még nyávogósan is teszi mindezt. Kár, hogy nem lehet ide hangfelvételt mellékelni, szerintem felugranál a géped mellől te is. Egyébként pedig az egyik ilyen gyerkőcnek szokták az oviban finoman jelezni.
2015. jún. 11. 22:30
7/14 anonim válasza:
Úgy gondolom, hogy óvónő lehetsz vagy annak tanulsz. Mérhetetlenül sajnállak, hogy neked ez ennyire égető probléma, talán el kellene gondolkoznod, hogy pályát tévesztettél. A gyerekeknek ebben a korban még nem elég érett az idegrendszere, úgyhogy bőven belefér egy átlagostól eltérő hangfekvés, bármi is váltja ki. Egy kisgyerek pedig hagy maradjon csak önmaga, ne egy idegen felnőtt miatt kelljen megváltoznia. A szüleik meg azért bírják, mert szeretik a gyereküket így is.
8/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok és nem is leszek óvónő. Az égető probléma nem itt kezdődik, de mivel ez az oldal erre szolgál, festettem egy kérdést. Valószínűleg sosem hallottál még olyat, amiről a kérdés szól. Szeretem én is a gyerekeimet, meg nyilván sok más szülő is, mégsem hagynak rájuk mindent.
2015. jún. 12. 05:41
9/14 anonim válasza:
Én értem miről beszélsz :-) Gyerekkori játszópajtásom vette fel annó azt a tulajdonságot, hogy elvékonyított hangon, és kicsit pöszén kezdett beszélni, ha valakire jó benyomást akart tenni.Tényleg nagyon idegesítő volt már gyerek szemmel is, hogy egy kilenc éves kislány ennyire megjátszotta magát. A szüleinek mintha még tetszett is, ezért ezt felnőttként is alkalmazza. Mostanában ritkán találkozom ilyen gyerekekkel mert az enyém még bölcsis. De ha elkezdene így beszélni, én tuti leszoktatnám róla valahogy.
10/14 anonim válasza:
Műttesse meg a kedvedért hangszálait vagy mi? Mit tegyen, ha ilyen hangszíne? A zöld szemű gyerekek vagy a göndör hajúak nem zavarnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!