Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A "sipítozósan" beszélő...

A "sipítozósan" beszélő gyerekeket miért nem szoktatják rá, hogy normális hangszínt használjanak?

Figyelt kérdés
Több ilyen gyereket is ismerek, némelyik már nem is annyira pici, de ha megszólalnak, a plafonig ugranék tőlük. Nyilván nem lehet mindenki dörmögő Dömötör, de néha nem értem a saját szüleik hogy bírják ezt a frekvenciát...
2015. jún. 11. 17:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%

Áh, ezt ismerem. :) Tesóm, mikor kicsi volt, azt a butaságot szedte fel az oviban, hogy mikor mesélt valami vicceset, olyan hangra-beszédmódra váltott, mintha kb. lenne valami a szájában. Torokhangon höbögött, alig lehetett érteni, mit mond. Egy darabig tűrtük, aztán anyukám csendesen megkérdezte, hogy "Az oviban menő így beszélni?" Egyből abbahagyta.

Nem a természetes hanggal van gond, az mindenkinek olyan, amilyen. Hanem az affektálással, nyávogással, amit sok gyerek pont azért használ, mert arra végre odafigyelnek a szüleik. Szerencsétlen gyerek a "Kérek egy pohár vizet" is úgy nyivákolja előbb-utóbb, mint egy kismacska, akinek a farkára léptek. Sőt, olyan kisgyereket is ismertem, aki minden (MINDEN) kívánságát automatikusan sírással nyomatékosította. "Szeretnél hintázni?" Azonnal bőgés: "Nem, csúszdázni szeretnék."

2015. jún. 12. 08:43
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

A tesóm lánya csinálta néha, az oviban ragadt rá, más kislányoktól átvette az affektálást, nyávogást, amikor direkt elvékonyított hangon, jól elnyújtva mondta a szavakat. Azonnal le lett állítva, mondván, h így sajnos nem értjük.

Ugyanez volt a dadogással, valami menő kisfiú dadogott az oviban és a gyerekek meg átvették, a fent említett kislány is. Talán mert arra a kisfiúra jobban figyeltek emiatt, vagy csak tetszett nekik, nem tudom, de erről is azonnal leszokott, amikor jeleztük, h nem kéne.

2015. jún. 12. 15:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Ismerem ezt ,sajna nehéz leszoktatni eröl a gyerekeket,és hogy szüleik hogy tudják elviselni ,nehezen de nekik muszály elviselni ,illetve rendszeresen rászolnak hogy ne nyávogjon mert nem értik .
2015. jún. 13. 07:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is csak olyannal találkoztam eddig, aki más gyerekektől vette át, olyannal még nem, aki magától kezdett így beszélni, ezért nem tudom, hogy az utóbbi csoportba tartozó gyerekeknél mit lehet tenni a probléma megoldására. Nekem a fiam kezdett el affektálni, amikor elsős lett. Ha valamit kért, vagy ha valami számára kedves dologról mesélt, elkezdett selypíteni és nyávogni, de valami borzasztó módon. Eltartott pár hónapig, mire erről leszokott, de következetesen rászóltam minden alkalommal, hogy ezt ne csinálja, és szerencsére már nem is csinálja.
2015. jún. 13. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!