Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondott olyat nektek a gyerek...

Mondott olyat nektek a gyerek (3 éves) amitől kirázott a hideg?

Figyelt kérdés

Egy ideje mondogatja ( csak nem rég kezdett beszélni) hogy ott egy néni a konyhában és amikor megkérdeztem, hogy mit mondott neked azt válaszolta hogy a néni mondta ejnye..

Nem beszéltünk ilyenekről, nem nézünk ilyesmit sose, ha tvt nez cssk mese..nem olyannak tűnik amit kitalált..Volt ilyesmi valakinél?

2018. máj. 21. 21:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
48%

Na ennyit arról, hogy nincsenek szellemek és nincs lélek.

Sok szkeptikus az ezoteria kategóriából vethetnek egy pillantást erre a kérdésre.

2018. máj. 21. 22:23
 12/31 anonim ***** válasza:
94%
De jól jött ez így éjjelre.. :-D
2018. máj. 22. 01:26
 13/31 anonim ***** válasza:
69%
Igen. A 3 éves fiam. Egyik nap fürdésnél mondta hogy apa meg halt, mert elütötte az autó az úton. Nagy autó. Mondom biztos csak kitalálta vagy képzelődik. Erre a férjem jön este haza és meséli hogy majdnem elütötte egy kisteherautó, nem sokon múlt. Csomagszállítóként dolgozik külföldön kisteherautóval. Ezt a fiam nem tudja mit és mivel dolgozik.
2018. máj. 22. 06:31
 14/31 anonim ***** válasza:
86%

Nekem kicsit más élményem van a lányommal de érdekes volt.

2-3 éves kora közt egyszer csak ült, elbambulva és tök komolyan mesélni kezdte, hogy régen mikor anyuka volt a kislányával menekült a háborúban.A lányt Csillának hivták.Fogta az ölébe szalad vele, bementek egy fa bódéba de a katona utánuk ment és lelőtte őket.

Nagyon fura volt ezt egy olyan pici gyerek szájából hallani.

Van egy 11 hós fiam, időnként ő is nevetgél mintha látna valakit.

Na de ami igazán para volt számomra, a kutyám.

Még másik lakásban laktunk, időről időre arra keltem éjjel, hogy morog, szűköl és néz valamit.Nem csak nézett egy pontot hanem követte a szemével.

Mióta másik házban lakunk nem csinálja.

2018. máj. 22. 07:05
 15/31 anonim ***** válasza:
84%

Beteg volt, ültünk a földön és társasoztunk vagfy legóztunk, nem tudm már. Bámult el mellettem az ajtó felé.

Kérdem mit lát? Az előszobában sétál egy "sötét bácsi".

Kirázott a hideg. Aztán elmesélte, hogy a "sötét bácsi" pont olyan, mint apa, csak nem színes, és időnként este a ruhásszekrényénél álldogál és nézelődik. Néha sétál csak az előszobában, inkább a gyerekszobában van :o

Kérdeztem, hogy fél-e tőle. Nem, de néha zavarja, hogy ott van. Mondtam, hogy olyankor szóljon rá, hogy menjen innen :o

6 éves körül volt, amikor egyszer a semmiből megállapította, hogy régen látta már a sötét bácsit és hiányzik.

2018. máj. 22. 07:48
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
A keresztfiam 2 és fél évesen folyton egy fekete ruhás nénit emlegetett. Aztán egy idő után abbamaradt. Akkoriban olvasgattam ilyesmiről (itt is). Valaki írta, hogy a gyereke mindig a kalapos bácsiról beszélt. Utólag kiderült, hogy talált egy Indiana Jones kazettát, Harrison Ford volt a kalapos bácsi :) akivel hetekig rémületben tartotta a családot.
2018. máj. 22. 12:27
 17/31 anonim ***** válasza:
76%

A bátyám 22 éves korában, munkahelyi balesetben, fej sérülés miatt meghalt.

Rá 5 évre született a fiam tehát sosem találkoztak.

3 éves volt mikor amikor a gyógyszeres szekrényt akarta mindenáron kinyitni. Kérdeztem hogy miért. Mondta hogy mert a bácsi feje bibis. Kérdeztem hogy milyen bácsié? Ő teljesen leírta a testvéremet. Nem látott róla képet, nem beszéltünk róla. Sokszor beszélt róla. Szoktak beszélgetni, ilyenkor a fiam mindig egy pontra nézett. 7 éves volt a fiam amikor egyszer felébredt és sírva rohant ki a szobájából. Kérdeztem hogy mi a baj, ő mondta hogy a bátyám elment mert hogy ő már nagy fiú és majd egyszer jó sokára találkoznak. Sokszor sírt utána, hiányzott neki

2018. máj. 22. 13:46
 18/31 anonim ***** válasza:
21%
Ez a fantázia normális működése, megvan rá a pszichológiai magyarázat.
2018. máj. 22. 16:50
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
2 éves kora után a kertben látott egy bácsit és némit a trambulinban. Mindig ugyanott. Mondtam neki, hogy szóljon nekik, hogy menjenek el innen. Azon a nyáron minden nap látta őket, a házban senkit, azóta meg egyáltalán nem mondta.
2018. máj. 22. 18:35
 20/31 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy igaz az "A" állítás, önmagában nem zárja ki eleve, hogy igaz lehet "B", "C" stb állítás is.

A kisgyermekek, macskák, kutyák stb látják (részlegesen) más dimenziók lényeit, kb 5 éves korig általában, majd egyre csökken az ilyetén érzékelésük, kinél hamarabb, kinél később zárul be, főleg társadalmi, és szülői (nevelési) hatásra.

Másfelől valóban olyan esetek IS vannak, amikor csupán fantáziál a gyermek.

Harmadsorban pedig van, amikor közelmúltbeli emlékkel keveredik a fantáziája, pl látott egy tárgyat, fotót, vagy a tv-ben valamit, amit ösztönösen felidéz.

EZ MIND jellemző a kisgyermekekre, főleg kb 5 éves korig, de nevelési/társadalmi hatásra van, hogy hamarabb múlik el ezen érzékelési képességük (illetve csökken), olykor a kisiskoláskorra is megmarad részlegesen.

2018. máj. 22. 19:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!