Testvér féltékenységet hogy kezelitek? Sajnos a kicsi vadóc csúnyán bántja a testvérét.
9 éves fiamat "terrorban" tartja húga aki 4 éves.
Ha kettesben vannak folyton olyan harapás, csípás karmolás lesz a vége, hogy vérzik bekékül volt már, hogy kórház is lett belőle.
Egyszerűen a nagy hagyja magát, nem védekezik. A kicsi ezt kihasználja.
Mivel van köztük korkülönbség így a nagyobb tovább lehet fent de a szobájában olvashat csendben. Ezért a kicsi visít.
Családi programokon a nagyot nem engedi semmiben sem részt venni. Majáliskor nem ülhetett fel a dodzsemre pl. Persze elmondtuk 1-1 kör lehet apával mindenkinek. Lement az első kör jött volna a nagytesó erre óriási hisztit csinált, üvöltött haza kellett jönni vele. Ezt eljátszotta az álattkerttel oda sem jöhetett a tesója volna így nem mentünk.
Sajnos az apjuk engedett a kislánynak így vérszemet kapott amit már kezelni nem tudunk.
A nagytesót semmibe nézi, kulcsra kell zárni a szobája ajtaját mert rombolna pakolna bent.
Egymagam kevésnek érzem ehhez a gondhoz, az apukájuk érezhetően enged a lánynak. Hiába az én szavam ha az apjuk mást mond vagy csinál.
,, Majáliskor nem ülhetett fel a dodzsemre pl. Persze elmondtuk 1-1 kör lehet apával mindenkinek. Lement az első kör jött volna a nagytesó erre óriási hisztit csinált, üvöltött haza kellett jönni vele. "
Igen, de nem családostul kellett volna haza menni. Hanem csak te és a kislány. Bár eleve a nagyobbiknak kellett volna elsőnek mennie. Bár gondolom a kiscsaj azt sem engedte...
,,Ezt eljátszotta az álattkerttel oda sem jöhetett a tesója volna így nem mentünk."
Akkor kislány irány a nagyihoz, többiek állatkert. Vagy ha apa úgy szereti, maradjon otthon és hallgass a hisztit, addig ti mentek állatkertbe.
Férjeddel sürgősen ülj le beszélni! És ne hagyd ígérgetni, hanem cselekedjen is úgy, ahogy kell!
A kicsire tessék rászólni, elvinni a helyszínről ha hisztizik vagy rongál, verekszik. Elmondani neki 34737812389254szer is, hogy ilyent nem csinálunk, nem viselkedünk így. A nagyot pedig tessék kényeztetni egy kicsit, egy közös (hugi nélküli) jégkásázással, mozizással, vagy bármilyen más programmal.
Ez beszarás, ne haragudj. Az egész család úgy ugrál, ahogy a 4 éves fütyül. Az eszem megáll.
Ahogy már írták: ha cirkuszol, ő járjon rosszul. Hisztizik, hogy a tesó ne menjen az állatkertbe? Oké, akkor meg kell próbálni megmagyarázni, hogy ő is a család része, és együtt mentek. Nem fogadja el? Közölni vele, hogy ha nem fejezi be a hisztit, akkor a nagytesó megy állatkertezni, és őnagysága marad otthon a francba. Hát nehogymár basszus szerencsétlen nagyobb gyerektől minden meg legyen vonva, nehogy a királylány kiboruljon... A dodgemes esetnél is meg kellett volna fogni a kiscsajt, hazavinni a fenébe, és a bátyja érezze jól magát, ő nem csinált semmi rosszat, mégis megszívta ő is. És igen, előbb menjen ő, a kislány meg mehet akkor, ha sikerült türelmesen kivárnia a sorát. Ez is nevelő célzatú lenne.
Nem gyengén elcsesztétek, de még most kezdjetek el ezen változtatni, mert a fiatok úgy rátok vágja 18 évesen az ajtót, hogy csak lestek, és vissza se néz.
Engem is harapdált nálam 4 évvel fiatalabb húgom...ott lett vége, hogy anya kijelentette h ha még 1x megteszi ő is meg lesz harapva. Aztán tesó meglepetésére megtartotta az igéretét. (Nem kell nagy harapásra gondolni de tesóm döbbenten pislogott utána, hogy de "hisz ez fáj" Mire anyum fapofával közölte vele, hogy a nővérednek is fájt) Több ilyen nem volt.
Hisztinél meg volt beszélve, hogy hagyjam magára olyankor egyedül és szó nélkül menjek anyuékhoz. Volt h onnan tudták h hiszti van (mert én sem árulkodtam csak eljöttem mellőle) mert tesóm üvöltve rohant utánam..."tudom, hogy beárulsz!" felkiálltással.:D Néha kellett a hideg víz.
De így sok év távlatából jókat nevetünk ezen.
Mindent leírtak már előttem, csak szavakba kell öntenem a döbbenetet, miszerint: Nemá', ilyen tényleg van? :o
Rátok férne egy látogatás a nevtanba, ha nem bírtok a sarkatokra állni egy pokol lesz az életetek, föleg a fiadé :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!