Túl rossznak számítana?
A 4 éves kislányom csinál néha olyan dolgokat, ami nem tudom, hogy belefér-e.
Legutóbb mikor a férjemmel ültem kint a hintaágyon megdobott minket egy sárgolyóval, majd nevetve elszaladt (minden virgoncsága után kacarászva elfut, úgy, hogy alig lehet elkapni).
Van egy olyan fura szokása is, hogy kora reggel azzal ébreszt, hogy a fülembe fújja a nyálát, majd ezután is nevetve elrohan.
Szerintetek ez normális még ebben a korban?
Nagy kérdés, hogy ti hogyan reagáltátok le.
Ha nevettetek rajta, akkor egyértelmű a megerősítés.
Ugyanakkor az én hasonló korú fiamnak is vannak bizonyos huncutságai, amik mögött egész egyszerűen az lehet, hogy: gyerek, tehát mindenből játékot akar csinálni.
Ha zavar titeket, akkor komolyan, esetleg többedik alkalommal akár mérgesen mondjátok meg neki, hogy ne viselkedjen így. Ha nem is első szólás után, de azért ez szokott hatni.
4.
Én úgy szoktattam le a fiam róla, hogy azt mondtam neki, másnap az ebéd, ha megeszi az orra tartalmát, pisileves és kaka második lesz és még ehet fikaédességet hozzá. Ezt 2-3 alkalommal elmondtam neki és leszokott szépen róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!