Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még olyan szülő rajtam...

Van még olyan szülő rajtam kívül, akinek ilyen kicsi a gyereke? Nem aggódtok/aggódtatok érte?

Figyelt kérdés

A fiam nyáron tölti a 3-at, de csak 87 cm, és 11,5-12 kiló között mozog, viszont nem beteges, élénk, beszél, mentális fejlődése rendben, fizikailag tök arányos, csak hát nagyon alacsony. 2 évesnek néz ki.

A fiam 2 éves koráig szinte fényevő volt, bölcsibe 2 évesen ment, ott végre a csordaszellemnek köszönhetően elkezdett enni. Most már magához képest jól eszik.

A családban vannak nagyon magas és alacsony emberek is. Én 164 vagyok, a férjem 180 cm. Ez csak érdekességként.

Mielőtt bárki azzal jön, hogy gének... nem, nem azt akarom, hogy bárki is megjósolja, hogy magas lesz-e vagy nem.

Hanem, hogy akinek ilyen picinke, vékony volt a gyereke, mikor hozta be a lemaradást? Esetleg kisiskolásként, vagy csak tiniként nyúlt meg?

Tudom, hogy kisgyerekként a fizikumáról nem lehet megmondani, hogy mennyire lesz magas/alacsony, mivel van olyan családtagunk, aki most felnőttként 2 méter (tényleg ennyi), de mindig ő állt a tornasor végén és serdülőkorban indult be, meg fordítva is van példa persze, ezt nem lehet előre tudni.

Engem inkább az aggaszt, hogy pici, ráadásul nehezen oldódik, és emiatt jobban ki van téve annak, hogy pl. az oviban betámadják, mivel eltér az átlagtól, alacsonyságával kilóg a sorból.

2018. máj. 8. 10:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezen igazan ne aggodj.

Nekem a 2 evesemre neznek furan,mikor kerdezgetik tole,hogy hogy hivjak es nem felel 😂 mikor en valaszolok egybol mondjak az idosebb nenik,hogy hat miert anya valaszol,talan meg nem beszel ez a nagyfiu....hat mondom nem,meg csak 2 eves.es akkor koppan az alluk a betonon mert 15 kilo es 96 centi 😂

Viszont a kozepsom alacsony gyerek.fiu,9 eves es 128-134es ruhakat hord.baratnom kislanya 6 evesen ekkora.

A nagyfiam pedig 11 eves es 155 centi magas.

Az apukajuk alacsony,174 centi en pedig magas vagyok 175.

2018. máj. 8. 14:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok,kivancsisagbol megneztem a kozepso fiam kiskonyvet.

3 eves koraban 89centi es 12,5kilo volt.

Elozo voltam.

2018. máj. 8. 14:55
 13/14 anonim ***** válasza:
10%
Az én lányom 3 évesen 15.6 kg és 101.5 cm volt.
2018. máj. 8. 15:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 évesen 88 cm és 12,5 kg volt.

Mindig aprócska volt, 4 hónaposan megkérdezték, hogy most jöttünk haza a kórházból? :) 1,5 évesen pedig mondták, hogy ne ültessem a babakocsiban nem tesz jót a gerincének, azt hitték olyan 7 hónapos körül van!

Lassan 4 éves, de csak 2,5 évesnel szokták tippelni. Egyébként nagyon ügyes mozgásban, ami külön vicces, mert 1 évesen már járt, és kinézett kb fél évesnek (6 hós ruhákat hordott akkor), de már járt, gondolhatod, hogy furcsállták az emberek :D ja, cipőt is alig találtam az apró lábaira.

Teljesen egészséges egyébként, nála tényleg a gének... Én 150 cm 42 kg vagyok, apja kb 5 centivel magasabb nálam.

2018. máj. 8. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!