Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leszoktatás? De hogyan?

Leszoktatás? De hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy 21 hónapos kislányom,aki még szopizik reggel,délben,este,meg éjjel kb. kétszer háromszor.Ezzel nem is volna gondom,mert szerettem volna sokáig szoptatni,tejem is van,de egy pár napja annyira fáj a bal mellbimbóm miközben szopizik,hogy a sírás kerülget.A jobb is fáj,de az istenes a bal mellett.Ez mitől lehet?Lehet túl erősen szívja,vagy nem tudom.Le kéne már szoktatni?De hogyan,ha állandóan a cicit keresi,és ha megpróbálok neki cumit adni helyette,akkor azt eldobja,és mondja,hogy nem kell,cicit.Ha mondom,hogy nem adok,mert anyának fáj,akkor meg elkezd sírni,hogy fájdalmat okozott,puszilgat,szeretgeti a cicit,és utána ugyan ugy kéri,ha nem kap,meg sír,és mondja,hogy finoman,ne fájjon.MOst akkor hogy szoktathatnám le?
2010. jún. 14. 06:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most szoktattam le (4 napja) a 17 hónapos fiamat. Ő is napi többször, s éjszaka is min. 5-6-szor szopizott, nagyon cicifüggő volt.

Viszont nekem állandóan migrénem volt a szoptatás alatt (havi 2-3szor, 3-4 nap kórházzal, infúzióval), amire kénytelen voltam gyógyszert bevenni. DE a sima algopirin stb., amit szoptatáskor be lehet venni semmit nem értek!

Így többnyire 3-4 napig kínlódtam az őrült fájdalommal, plusz azzal a tudattal, hogy a gyógyszerek amiket beveszek azért nem jók a fiamnak, s még nem is használnak.

Ez ment 17 hónapig.

Aztán múlt héten megint épp anyut hívtam, hogy menjünk a kórházba. Jött, s hozott nekem relpaxot, ami migrén ellen van. A fejfájásom elmúlt (nemúgy, mint a többi gyógyszertől), de ezzel tényleg nem jó szoptatni. Így azt mondtam, hogy most vége a szopinak (bár nagyon sajnáltam).

S onnantól kezdve nem kapott cicit. Aznap napközben elég sokat hisztizett. Éjjel 2-szer kelt (máskor 6-15ször szokott), s sírt kb. 10-10 percet, majd visszaaludt az ölemben. Másnap már kevésbé kereste a cicit. Éjjel 1-szer kelt 5 perc után már visszaaludt.

Tehát sokkal jobbak az éjszakáink, s ami még iszonyú fontos, hogy végre ESZIK a fiam!

Mert idáig eltelt a tejjel, s alig-alig evett mást, most meg mindent megeszik!

Tehát könnyen leszokott, s csak előnyünkre vált minden szempontból!

Ha van kérdésed szívesen válaszolok!

2010. jún. 14. 06:43
 2/5 A kérdező kommentje:
komolyan eszik utána rendesen??Az én kislányom annyira rossz evő.Nem akar enni szinte semmit,jobban mondva mindent megeszik,de egy kanálnyi adagot mindenből.Tegnap is adtam neki az ebédet,kanalazott magának egy-két kanállal,kiette a levesből a répát,és ennyi.Bementünk a szobába,és kérte a cicit.Ebédet meg nem evett.Akkor tényleg lehet búcsút kéne vennünk a szopizástól.De ugy szereti.A szívem szakad meg hogy el akarom tőle venni. :'(
2010. jún. 14. 07:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Megértelek, én is így voltam!

De tényleg eszik!!! Eddig nálunk is pár kanál, aztán a cici.

Most meg megeszik 1 egész banánt, joghurtot. Tegnap ebédre levest répával, tésztával, majd 1 csirkemájat krumplival.

Előtte pl. a joghurtot meg se kóstolta, főzeléket is 1 párat, tegnap előtt meg a tököt is megette jóízűen.

S sokkal jobban alszik éjszaka is!

A fiam már vérszegény is volt (remélem most rendbejön).

Amíg pici volt a cicitől nagyon hízott, s félévesen 9 kg volt, utána viszont alig hízott, 1 évesen 10kg.

Nem akart mást enni csak a cici kellett.

Nagyon nem bánom már, hogy leszoktattam, DE iszonyú nehéz volt rászánni magamat!!!

2010. jún. 14. 07:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne szakadjon meg a szíved, már 2 éves lassan,nem fog belehalni.

Menni fog a hiszti az elején, de ne hagyd magad,mond meg,hogy nincs cici és kész...látom azért ha rajtad múlna öröök időkig hagynád, de nem lehet,szóval nem adsz cicit, nem hagyod,hogy lerángassa rólad stb stb...légy övetkezetes, ha sír hát sír, megnyugszik egy idő után hidd el.

2010. jún. 14. 08:53
 5/5 A kérdező kommentje:
hát lehet tényleg rá kéne szánnom magam,mert amit ma is csinált az kész katasztrófa.nagyon nyűgös ma,sír egész nap,mert úgy érzem a leghátsó foga készül kibújni,és a mai menüje ez volt:Éjjel cici,reggel cici,utána kb.1 órával próbáltam millió egyezer kaját adni neki,mindet félrelökte,hogy nem kell,utána kért cicit,elmentünk sétálni,kapott egy túró rudit,azt megette,mikor hazaértünk sírt a ciciért,kivittem a konyhába,hogy adok neki borsófőzeléket,üvöltött,hogy nem kéri,kért cicit,adtam neki,most meg alszik.És sajnos ő sem hízik sokmindent(most kb 11 kg),amit ilyen evészet mellett nem is csodálok. :(
2010. jún. 14. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!