Mit tegyek mióta pelus leszoktatás van keveset kakil, visszatartja? Mindig pelenkát kér vissza.
Mennyi idős? Nálunk is ez van, a pisit is visszatartja. 2,5 éves lány. Képes addig szorongatni, amig rá nem adok egy pelenkát, és azonnal belezúdít mindent. :(
Adj neki sok rostos gyümölcsöt, gyümölcslét, és sok vizet (teát), tehát folyadékot a rendes kajákon kívül. Esetleg gyümölcsjoghurt? Az nálunk mindig meghozza a kívánt hatást.
Szia!Nekünk is ugyanez volt.Próbáltunk mindenféle ételt.Ami bevált Laveolac szirup.4 nap nagyon sok, ne hagyd szenvedni.Ha mást nem tudsz tenni glicerines kúp a legvégső esetben.Nekünk ez ment fél évig, már orvoshoz vittük a gyereket és semmi.Aztán elmagyaráztuk neki ha nincs kaka kapja a kúpot.Most minden nap kakil :)
Próbálkozhatsz jó sárgára főzött kamilla teával, pici cukorral reggel éhgyomorra, ezt nekem védőnő mondta. 3 éves kislány anyukája
1. vagyok. Iszik elég folyadékot? Nálunk sokszor 2-3 dl tea után indul be a nagydolog, szine 5 percen belül :)
Amúgy én is azt csinálom, hogy csak alvásra rakom rá, illetve ha kéri... ha nagyon kell neki pisilni-kakilni, akkor a wc-t, bilit nagy ívben elkerüli, viszont legalább kéri a pelenkát...
2,5 éves a fiam.
Kedden lesz 2 hete, hogy közölte, nem kér pelenkát. (Alváshoz még ráadom, mert eddig még mindig tele volt, de már ez ellen is tiltakozik.)
Kint egyáltalán nem pisil be, itthon elfordul. De általában én hívom pisilni, magától csak nagy ritkán szól. Viszont képes visszatartani, mert bárhová megyünk, elérünk a wc-re, illetve meg tudja várni, míg kihámozom a ruhájából.
Eddig azt csinálta, hogy ebéd után az alváshoz kapott pelusba gond nélkül belekakilt. Kétszer pedig a kisgatyába kakilt. Gondoltam, nem baj, legalább nem tartja vissza. Viszont 3 nap telt el, mire ma sikerült neki székletet produkálni nagy sírás közepette a gatyójába. Gondolom az volt a baj, hogy szombaton és vasárnap sem voltunk itthon, és idegen helyen nem akart. De egyébként is észreveszem, hogy néha nem kakil akkor, amikor az ingert érzi, inkább visszatartja, ő kicsit idegenkedik a kakijától.
A lényeg: ami nálunk beválik székrekedésre, a gyümölcsös bébiétel. Mindig van itthon, a legjobb a szilvás. Ha már egy nap kimarad a kakilás, másnap adok neki egy üveggel. (Csak most, hogy nem voltunk itthon, nem tudtam adni neki. De reggelire azt kapott és délelőtt meg is lett az eredménye. Viszont nagyon szenvedett így 3 nap után, ezért attól tartok legközelebb már tudatosan akarja kerülni az "élményt". Ezért most megpróbálom felváltva az uzsonnáját joghurtra és bébiételre cserélni, ha elfogadja, és remélem, helyrebillen.)
Utolsó vagyok.
Inkább a hashajtó sziruppal próbálkozz előbb, ha a többi tipp nem válik be, mint a kúppal. Az én fiam tiszta lelkibeteg lett, amikor télen kapott egy kúpot, mert a mamánál nem tudott kakilni, azóta is sírásra görbül a szája, ha eszébe jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!