Miket csinál 28 hónapos babátok?
Hát a cipőt leveszi egydül, de felvenni nem mindig tudja. Nadrágból ki tud bújni, de a pólóból nem. Felvenni segítséggel tudja. Viszont pl. profin porszívózik :) Komolyan, én csak bekapcsolom, és kitakarítja a szobát :D Imád segíteni, próbálom is ezt a jó szokását megtartani. Mosásnál is segít, én szétválogatom a ruhákat, ő meg bepakolja a gépbe.
Elég ügyes a mozgása, pl. már nagyon régóta váltott lábbal közlekedik a lépcsőn, le is, fel is. Kockákból meg gyönyörű tornyot tud építeni, nagyon magasakat. Kupakokat régóta szépen lecsavar, általában visszacsavarni is sikerül, meg apróbb dolgokat is egymásba tud illeszteni. Ja, és amin teljesen meglepődtem, hogy hibátlanul tudja, hogy melyik a jobb és melyik a bal. lehet, hogy ez csak nekem ilyen meglepő, mert szerintem nálam ez valamiért nem működik, nekem így felnőtt korban is néha gondot okoz (de biztos nekem van valami defektem ezzel). Aztán amit nagyon jól megtanult, hogy hogyan kell ajtót csukni. Kétszer becsípte az ujját kisebb korában, azóta nagyon figyel, hogy ne legyen ott az ujja.
Ebéd után mindig kiviszi a tányérját a konyhába, a levetett ruháit pedig beteszi a szennyesbe. Szoktam is mondani, hogy nálunk a gyerek a rendfelelős, én sajnos kicsit rendetlen vagyok, meg feledékeny is. Pl. kirakom az ajtó mellé a szemetes zsákot, de én biztos elfelejteném levinni, csak a fiam mindig szól, hogy "anya vigyük le a szemetet" :) Szóval igazi kis segítőtárs :) Sőt, hihetetlenül jól megjegyez dolgokat. Pl. egyik pénteken mondtam, hogy majd ha hétfőn megyünk a Metro-ba, akkor venni kell szemetes zsákot. Utána nem is említettem, sőt, el is felejtettem, aztán hétfőn, amikor mondtam, hogy indulunk vásárolni, akkor ő mondta, hogy anya kell venni zsákot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!