Gond ha fogmosás után tejotalt iszik lefekvéskor?
Lassan 20 hónaps 12 foga van, amit mosunk, de néha kimarad.
Viszont ő még cumisüvegből megossza a tejitalt és utána alszik el
Ötleteket, vagy tapasztalatokat olvanék.
Elromlik így a foga?
Ti hogy csináljátok?
ő is rossz evő, így örülök ha kb 220- at megiszik.
Jó ötlet, reggel megmosom neki. :)
Nálunk mindig az esti tápszer után jött a fogmosás, aztán ment aludni. Már 2,5 éves, most is ez van, az esti itala után várja is a fogmosást, aztán még magának is átmossa, majd megy aludni.
Fogmosás után már csak vizet kellene innia. Nagyobb így a kockázat a fogszuvasodásra. Szóval én megcserélném. Ha kipattanna a szeme a fogmosás miatt (hátha nem) is szerintem rövid idő alatt megszokja az új rutint.
A kicsi még csak 10 hónapos de vele szinte közelharcot kell vívni az össz 2 darab fogának a megmosásáért de ő meg úgyse alszik el fél órán belül, szerintem nem ezen múlik nála. Nála is tápszer - fogmosás a sorrend.
Nálunk volt 1-2 hónap mikor kakaózott (kókusztejjel), tejfeherje allergiás és tejcukor érzékeny volt. Leszoktattam a cumusüvegről, mert több, mint 10 "cumit"
rágott le róla, féltem, hogy esetleg lenyeli. Itatópohárból iszik, azóta a kakaózás is elmaradt. Nem mondom, hogy jó, de majd leszokik róla, ha jobb lesz az étvágya.
Miért eddig nem mostatok reggel fogat???
Egyébként meg baj. Unokaöcsémnek ettől rohadtam szét a fogai. Egész éjjel a cukros lében van a fog.
Lassan alljatok at a kiadosabb vacsorara, es ha szomjas, meg egy kis vizet kapjon. Az enyem 1.5 evesen hagyta el a tejitalt.
Nem jo otlet rogton etkezes utan fogat mosni, mert felpuhitja a fogzomancot es ugyanugy elromlik a fog. Illetve tobbszor egymas utan sem ajanlatos fogat mosni ugyanilyen okokbol. Mondjuk ezt sokan nem tudjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!