Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 4 éves és alig akar...

Kislányom 4 éves és alig akar enni, föleg főtt ételt. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Reggelente iszik kakaót,aztán oviba sem reggelizik inkább ott is a folyadékot isza meg ami a reggelihez jár.Ebédre bele-bele kostól,de szinte semmi.Vacsit hol elfogadja hol nem kérek nem vagyok éhes címszóval otthadja.

Már kiprobáltam sokmindent,hogy egyen.Tőle kérdezem meg mit szeretne,együtt vagy egyedül egyen.Tv mellet,vagy csak én ültem oda,szigoral(ami szerintem a legrosszabb,mert akár megutálhatja az adott kaját vagy ezt az egésze)."Jutalmat" is kapott ha rendesen evett(rudi,rágó,k.tojás).De ez sem bizonyult jónak.

Tanácsra lenne szükségem,hogyan vehetném rá,hogy rendesen egyen naponta minimum 3-szor?

Azt azért elkell mondanom nem sovány sőt elég jó húsba van.

Ha valakinek van 1 jó ötlete szívesen várom.

Köszönöm!

2008. okt. 30. 07:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha jó húsban valamit biztosan eszik. Na ezt a valami kellene mérsékelni /csoki, chips, nasi/. Ha nem ez a probléma, akkor szerintem vidd el orvoshoz. Ő meg tudja mondani van-e vlm összefüggés az étvágytalanság és a közt, hogy jó húsban van. Mert lehet.

Ha úgy érzed, mindkét verzió kizárható, akkor se erőltesd a kajcsit semmiképp. Ha szüsége vola az extra kalóriákra, megenné.

2008. okt. 30. 09:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is lassan 4 éves lesz és igen keveset eszik. Nagyon sokat mérgelödtem ez miatt, sokat aggódtam hogy vajon eleget eszik-e, mert ő még ráadásul soványka is (13 kiló). Vérvételre vittem, vitaminnal próbálkoztam, de nincs változás. Ma már beletörödtem hogy ő ilyen alkat, nem tudom megtömni bármennyire is szeretném, annyit eszik amennyire neki szüksége van, ő naponta 5-6-szor eszik, de keveset egyszerre. Hízni hízik csak nem annyit mint egy átlagos gyermek. Szerintem írd össze hogy mi az amit egy nap eszik, levesek joghurt vagy bármi. Lehet hogy neki épp elég. Ha beteg lenne fogyna, de azért egy vérvétel nem ártana szerintem.
2008. okt. 31. 14:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Az èn kislànyom juliusban volt 3èves!O is nagyon keveset eszik.Mi is probàltunk màr mindent!Vitaminok stb...de az orvos is azt mondta ,hogy o ilyen alkat.Annyit eszika mi pont elèg neki.én meg màr nagyon belefàradtam ebbe az egèsz evès tèmàba...........volt hogy duhromat kaptam mert egyszeruen nem volt hajlando enni.......hu..hàt elèg nehèz volt beletorodnom ,hogy o ilyen de azt hiszem most màr sikerult.13kgha eszik:)
2008. nov. 2. 14:20
 4/6 anonim válasza:

Mit jelent hogy nem sovány?Hány kg? Mert a mi nemsokára négyévesünk 14 kg, egy éve semmit nem hízott ( nem is fogyott) sztem nem sovány, a dokinő mégis öl meg, h. sovány a lányunk.

Nálunk úgy megy a kajálás, h. mindig azt főzöm, amit szeret. Tehát a kedvenc spenót, csirkemell paprikás s daragaluska leves mindig van a heti menüben. Az oviban alig eszik vmit, mondják, s akkor itthon délután sikerül vmennyi főtt ételt megetetni vele. Általában kicsi adagot teszek ki, számolóst is játszom, na még négy kanállal, mert nemsokára négyéves leszel stb. Csökkentettem a dokinő tanácsára a folyadékbevitelt, s kapja a Béres cseppet is.

Nálunk a gyümölcsevés se megy, ezért jutalmat kap a gyümölcsevésért. Általában vmi olcsó játékot (mindig amikor találok vmit olcsón ilyen alkalmakra bespájzolom :) vagy meglepetéses folyóiratot is kap, ha eszik gyümit.

Igyekszem nem csokikban ill. édességben jutalmazni, azt úgyis a nagyik ellenállhatatlanul megteszik :))

Sok türelmet, kitartást. Remélem eljön majd az az idő amikor le kell fogni őket, ne egyenek túl sokat.

2008. nov. 3. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:
egy jótanács apuka ként!!!!ne halmozátok el csokival sem csipsz semm semmi hasonló cipöben jártunk mi is de idöbe észrevetük!de ha éhes ugy eszik hülyén hangzik de az ö kis szervezetét ö érzi és kall eszik ugyis!!A folyadék meg nembaj de asem lehet szénsavas tea vagy kevésbé édes rostos dolgok!!!!!
2008. nov. 10. 18:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az összes választ!

Elsős sorban elmondanám,hogy nem eszi tele magát édeséggel és hasonló dolgokkal.Bár azt sem mondom,hogy soha nem szokott kapni(mindig mértékkel).

Oviba mint kiderült reggeli az nem igen szokott elfogyni(kívétel a folyadék),viszont ebédnél az óvo nénik nem figyeltek eddig rá rendesen.Értem ez alatt:5 kicsi ült egy asztalnál és mint tudjuk hajlamosak a játékra,tracs partira stb...De jeleztem üljenek az ő asztalukhoz is és nyugodtan szóljanak rá,hogy egyen rendesen(na meg csendben illik enni).Itthon meg álltalában haza jövetel útán(15:00/15:30)tejszelet,müzli,gabonapehely csuszott/csuszik neki le.A probléma eddig az volt,hogy vacsizni nem igen akart(meg úgye a főtétel),de szerencsére ez náluk olyan mint az időjárás.Most eljött újból az "evős"korszaka.Nem sokat,de vacsizik.Hétvégi itthoni ebédek is javúlóban(remélem majd még jobb lesz).De egyenlőre ez is elég neki.Doktor nénink is látta őt és nincs semmmi gond(kopp,kopp)szerinte normálisan fejlödik(ami szerintem is igaz,)és most van az a kor,hogy probálják ki meddig mehetnek el,akaratosabbak,stb...

De szép szóval mindenkit meg lehet győzni(vagy min.hatni rájuk na meg fegyelem)!Hozzá teném szénsavas üditöket(lőgyőket)nem iszik egyántalán!

Egyébként nagylány ha a súlyára és a magaságára gondolok.

Mégetszer köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!

Mindenkinek jó egészséget!

2008. nov. 11. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!