Miért köpköd ki minden ételt mostanában egyéves kislányom?
Ez hülyeség, hogy utálja, mert az én kisfiam ugyanezt csinálta (csinálja) és ha adtam a kezébe valamit, akkor meg szépen belapátolta a kaját. De ha leültettem enni akkor kiköpdöste az ételt.
Én ha utálok valamit akkor ha eltereik a figyelmemet sem veszem a számba. És van amit nem eszik meg akármit csinálok is.
Édes istenem, ekkora butaságot, hogy azért csinálja, mert utálja...
Ilyet is csak az ír le, akinek vagy nincs gyereke, vagy totál nincs érzéke az anyasághoz.
Azért egy 1 éves gyerek anyukája már meg bírja állapítani, hogy arról van szó, hogy nem ízlik a kaja, vagy csak "műsor" van.
Mert sajnos ilyen műsor szinte minden gyereknél van (Mázlista az a szülő, akinél nincs).
A gyerekeknek az evés a legunalmasabb és legfeleslegesebb macera a világon. Ők még nem nagyon értékelik az ízeket, nem örömforrás nekik az étkezés. Azt, hogy enni muszáj, mert kell a táplálék a szervezetnek egyszerűen nem értik, hiszen mit tudnak még ők a biológiáról, az emberi test működéséről? Azt, hogy ha MOST nem eszel, KÉSŐBB majd éhes leszel, szintén nem értik, mert még nincsenek tisztában sem az ok-okozati viszonyokkal, sem a múlt-jelen-jövő fogalmakkal.
Épp ezért felesleges próbálkozás a rábeszélés.
Marad az, hogy le kell kötni a gyerek figyelmét, és gyorsan a szájába csempészni a falatokat. Nálunk pl. repülő volt a kanál, és a hangár a szája, vagy méhecske és virág...
De bevallom, amikor nagyon kész voltam idegileg, és nem volt türelmem a bürrögéshez, zümmögéshez, akkor - lehet megkövezni - jött a mesenézés, persze tátott szájjal, csak lapátolnom kellet a szájába a kaját, kb. 2 perc alatt el is fogyott az ebéd.
Kinőni nem tudom, mikor szokták, a 3 évesem van, hogy már kisangyal módjár étkezik egyedül, de van, hogy háromnegyed órás hiszti egy vacsora...
A második válaszoló vagy nem olvasta el rendesen a kérdésemet vagy félreértette. Természetesen nem arról van szó, hogy nem szereti amit adok neki enni. Először is, mert nincs is olyan étel, amit nem szeret, két hete még falta a tökfőzeléket, a paradicsomosat és a rántott halat is. Mindent megeszik elvileg, jó étvágyú. Épp arról van szó, hogy a főzelékeket megeszi, viszont a darabos ételt, amit szintén eddig rendesen megevett(sonkáskenyér -falatkák, keksz falatkák stb.) kiköpködi, kiveszi a szájából és malackodik vele.Foga is van, nyolc darab, azzal rágni is tud már egész jól.
Ha kicselezem, elterelem a figyelmét, akkor meg lehet tömni, de úgy is rettentő nehéz.
Egy kicsit megnyugodtam, hogy más ennyi idős gyerekek is ugyanezt csinálják. (Érdekes, de a kisfiam ezt sosem csinálta).Remélem nem tart már sokáig,megpróbálok türelmes lenni.
Köszi a válaszokat és a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!