2 nagyobb és egy pici újszülött mellett hogy oldjátok meg az udvaron a kintlétet?
Nyugodtan kiviheted akár egy naposan is, semmi baja sem lesz, "legfeljebb" egésszégesebb, ellenállóbb lesz. NE tedd a tüzö napra, de ami ennél is fontosabb,. ne bugyoláls be sok ruhafélébe, mert ha túlmelegszik, az nagyon ártalmas a babára.
Az én fiaim - ikrek - kb két hetes koruk óta nappal alvást a teraszon aludtak (egy üvegtetö van fölötte, ezért seö nem tud beesni rájuk), és soha semmei bajuk sem volt ettöl. (csak éppen soha nem is voltak "megfázva"
Én biztosan kendőben magamra kötném, és akkor akár órákat is kint lehet úgy, hogy te garantálod (a közelségeddel), hogy semmi baja nem lesz: érzed a testhőjét, akár ringathatod, ha megébred anélkül, hogy a babakocsiz kellene tologatni (sőt, sok baba iszonyú jókat alszik az anyuka mellkasán, élvezik a természetes mozgás adta ringatást), véded a rovaroktól, szabad mindkét kezed, tudsz a nagyobbakkal foglalkozni, és nem utolsó sorban a legtöbb babának óriási igénye van a testkontaktusra, így ez adott lenne akár órákon keresztül.
Mindkét gyerekemmel babakocsiztunk, de hamar rájöttünk, hogy a kendőben nyugodtabban pihennek, így áttértünk arra, hogy a babakocsi a nézelődős sétára maradt (amikor már nem aludtak el azonnal, tudtak ülni, és élvezték, hogy nézelődnek).
Nálunk is nagyon pici a korkülönbség a két nagyobb között, amikor a kislányom született, nagyon hamar kendőbe került, és úgy játszóztam, mászókáztam, csúszdáztam a kisfiammal. Jó volt, így mindkét gyerek érezte a törődést: a fiammal remekül játszhattam, mert szabadok voltak a kezeim, a kislányom pedig szorosan hozzám bújhatott, és ha megébredt, szinte azonnal vissza is aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!