Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 1.5évese is ilyen "bénán"...

Más 1.5évese is ilyen "bénán" eszik?

Figyelt kérdés

Bocsi de nem tudok ra jobb szot! Amugy egy ertelmes gyerek de amit eves cimen eload az elkepeszto. A kezebe semmit nem lehet adni, mert addig tomi egyszerre a szajaba, amig oklendezni nem kezd. Ugyanez van ha pici falatokra felvagva eleteszem egy tanyeron...egyszerre 10 darabot a szajaba vesz, meg is fulladna ha nem figyelnem...

Egyfolytaban felrenyel.

Mindent megforgat a szajaban es kikop, a kikopott etelt a kezebe veszi, ujra betomi es megint kikopi...

Ha hagyom neki h kanalazzon, leesik az etel a kanalrol es szopogatja az ures kanalat...

Kb semmibol nem eszik normalis mennyiseget es azt is 2 ora alatt nyammogja el...egyfolytaban elbambul kozben, meg az arckifejezese is olyan butacska lesz.

En mar nem tudom mit csinaljak. Komolyan az utobbi fel evben semmi fejlodes nem tortent ezen a teren...

2018. ápr. 18. 10:55
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

MÉG csak másfél éves, és önállóan eszik majdnem???

Ne legyenek nagyon magas elvárásaid.

Ráér még megtanulni enni.

2018. ápr. 18. 11:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Dehogy eszik onalloan. Most irtam h nem lehet a kezebe adni es kanallal se tud.
2018. ápr. 18. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Az én gyerekem másfél évesen nagyrészt tápszert evett. Alig fogadott el mást és azt a néhány féle gyümölcsöt, főzeléket is csak teljesen pépesen ette. Etetni kellett és csak cumisüvegből ivott.
2018. ápr. 18. 11:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyutt esztek vele? Sokat segit, ha lathatja, hogy ti hogyan esztek. Nyilvan nem minden etkezes lesz kozos, de pl kozos vacsora, mindenkinek megteritve, egyszerre asztalhoz ul a csalad es mindenki szepen eszik. A nyammogas, kikopkodes meg azt mutatja, hogy nem ehes, abban meg a nagyjabol fix etkezesi ido segithet(reggeli-tizorai-ebed-uzsi-vacsora), es etkezesek kozott ne nasizzon.
2018. ápr. 18. 11:10
 5/6 anonim ***** válasza:

A fiam szintén másfél éves és én etetem.

Viszont, nálunk bevált a kis villa.

Amikor eszünk, előttem van a tányérja, amiből etetem. Előtte pedig egy kisebb műanyag baba tányér. Abba pedig pár szem krumplit, husit vagy más éppen aktuális falatot teszek bele. Kezében van a villa és próbálja is felszúrni a dolgokat. Sokkal ügyesebben szúr, mint hogy kanállal merítsen. Úgyhogy ezt gyakoroljuk. Van, hogy eltalálja a falatot és be is veszi a szájába. De amíg próbálkozik, addig én tudom adogatni a rendes adagot, így enni is eszik rendesen.

Persze van, hogy kézzel eszi ki a tányérjából az ennivalót, sebaj. :)

Aztán ahogy ürül, adok még neki új adagot.

Bölcsire vagy ovira majd csak begyakoroljuk az önálló evést.. :)

2018. ápr. 18. 14:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem 2,5 eves es neha kikopi a kajat ha nem tetszik neki.

Kanalrol a fele leszorodik amig a szajaba er. Es alig eszik egesz nap.

Nem lehet hogy a darabos eteltol van baja? Volt ideje hozzaszokni aprankent? Lehet nem tudja hogyan kell azt enni csak a pepet amit nyelni kell.

2018. ápr. 20. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!