Alszik még ebéd után az 5 éves gyermeked?
A kisfiam most töltötte az ötöt. Eddig még aludt ebéd után, sőt, pikk-pakk elaludt, ebből lehetett tudni, hogy még szüksége van rá.
Most egy két hete hétvégén viszont már nem hajlandó ebéd után aludni. Ez csak az otthoni nappali alvására vonatkozik, az oviban még nem jelezte az óvónő, hogy gond lenne. Korábban az biztos, hogy nagyon könnyen elaludt.
A ti ilyen idős gyereketek alszik még nappal?
Van egy 3 éves húga is, aki még szintén aludna, de ha a fiam nem alszik, a lányom sem akar, érthető módon.
Attól tartok, ha otthon elhagyjuk a nappali alvást, az oviban is rá fog szokni a nemalvásra, ezzel pedig az óvónők dolgát nehezíteném meg, ami végül talán a fiamon csapódna le, ezt meg nem akarom.
Tudom, hogy vannak itt olyan gyerekek, akik már éves korukban sem aludtak nappal. Én azt extrém korainak tartom, sztem még egy ovis 5-6 évesnek szüksége van a nappali alvásra.
Inkább azok a szülők írjanak, akik szintén fontosnak tartották a nappali alvást, és a gyerekük viszonylag későn hagyta el.
Köszönöm.
Fiam holnapután lesz 5 éves.
Mostanában sokszor elhagyja az ebéd utáni alvást. De ha délelőtt sokat biciklizünk, futkos az udvaron, vagy játszóterezünk, akkor még alszik ebéd után, de max 1-1,5 órát (régebben 3-at is aludt).
Oviban nincs ebből gond, mert ott egyrészt mindenkire vonatkozó szabályok vannak, másrészt nem kötelező aludni, csak csendespihenő van.
Azért egy 6 éves már nem igényli szerintem, a suliban sem aludhatnak ebéd után.
Nálunk ebéd után van egy kis csendespihenő, meseolvasás, esetleg tv. De ő még többet is alszik, mióta délben nem fekszik le. Korábban nagy viták árán aludt 1 vagy háromnegyed órát, cserébe este nem tudott elaludni 11-ig, reggel pedig nagyon nehezen ébredt.
Mióta nincs déli alvás azóta este időben fekszik, reggel kipihentebben ébred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!