Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alszik még ebéd után az 5...

Alszik még ebéd után az 5 éves gyermeked?

Figyelt kérdés

A kisfiam most töltötte az ötöt. Eddig még aludt ebéd után, sőt, pikk-pakk elaludt, ebből lehetett tudni, hogy még szüksége van rá.

Most egy két hete hétvégén viszont már nem hajlandó ebéd után aludni. Ez csak az otthoni nappali alvására vonatkozik, az oviban még nem jelezte az óvónő, hogy gond lenne. Korábban az biztos, hogy nagyon könnyen elaludt.

A ti ilyen idős gyereketek alszik még nappal?

Van egy 3 éves húga is, aki még szintén aludna, de ha a fiam nem alszik, a lányom sem akar, érthető módon.

Attól tartok, ha otthon elhagyjuk a nappali alvást, az oviban is rá fog szokni a nemalvásra, ezzel pedig az óvónők dolgát nehezíteném meg, ami végül talán a fiamon csapódna le, ezt meg nem akarom.

Tudom, hogy vannak itt olyan gyerekek, akik már éves korukban sem aludtak nappal. Én azt extrém korainak tartom, sztem még egy ovis 5-6 évesnek szüksége van a nappali alvásra.

Inkább azok a szülők írjanak, akik szintén fontosnak tartották a nappali alvást, és a gyerekük viszonylag későn hagyta el.

Köszönöm.

2018. ápr. 17. 14:00
 1/10 A kérdező kommentje:
Szval kimaradt:tudom, hogy vannak gyerekek, akik már 2 éves korukban nem hajlandóak aludni, én azt extrém korainak találom.
2018. ápr. 17. 14:02
 2/10 anonim ***** válasza:
10%
Fiam 2 évesen sem aludt már otthon délután, de mi sokáig alszunk hétvégén 10-11 előtt sose kelünk fel.
2018. ápr. 17. 14:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Fiam holnapután lesz 5 éves.

Mostanában sokszor elhagyja az ebéd utáni alvást. De ha délelőtt sokat biciklizünk, futkos az udvaron, vagy játszóterezünk, akkor még alszik ebéd után, de max 1-1,5 órát (régebben 3-at is aludt).

Oviban nincs ebből gond, mert ott egyrészt mindenkire vonatkozó szabályok vannak, másrészt nem kötelező aludni, csak csendespihenő van.

Azért egy 6 éves már nem igényli szerintem, a suliban sem aludhatnak ebéd után.

2018. ápr. 17. 14:33
 4/10 anonim ***** válasza:
28%
Nekem alszik 3 és 6 évesem is..hétvégén a 8 évesem is. Az ovis csoportban 25 gyerekből 24 alszik. ( nagycsoport) Van rendszeres napirendünk, sok levegő-sok mozgás délelőtt délután. Előfordul, h mondja a gyerek hogy nem akar aludni..de lerakom és pár perc múlva alszik is.
2018. ápr. 17. 14:35
 5/10 anonim ***** válasza:
4 éves kora után már csak az oviban aludt, 5 évesen már ott is csak forgolódott. 6 évesen meg elvileg iskolás.
2018. ápr. 17. 15:08
 6/10 anonim ***** válasza:
5,5 éves, otthon kb 4 éves kora óta nem alszik. Az oviban felesben kb, pl úszás után.
2018. ápr. 17. 15:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Az oviban szokott aludni de itthon nem hajlandó. Ilyenkor ebéd után berakok neki egy mesét és azt nézi. Általában 20p után elalszik. Ha csak simán elküldeném aludni minden lenne csak alvás nem.
2018. ápr. 17. 15:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Négy évesem van, már iskolás, külföldön élünk. Nekem olyan fura, hogy itt a négy és fél évesek már írnak és olvasnak az iskolában, míg otthon még bőven alszanak. Egyébként 2,5 éves korában hagyta el az alvást teljesen magától.
2018. ápr. 17. 23:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyik fiam sem aludt már ekkor, kb. 4 évesen hagyták el a nappali alvást. Először csak otthon nem aludtak hétvégén, majd az oviban is fokozatosan "leszoktak" róla.
2018. ápr. 18. 10:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ebéd után van egy kis csendespihenő, meseolvasás, esetleg tv. De ő még többet is alszik, mióta délben nem fekszik le. Korábban nagy viták árán aludt 1 vagy háromnegyed órát, cserébe este nem tudott elaludni 11-ig, reggel pedig nagyon nehezen ébredt.

Mióta nincs déli alvás azóta este időben fekszik, reggel kipihentebben ébred.

2018. ápr. 18. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!