Tsmt torna beszédfejlesztésre! Adnátok tippeket?
Figyelt kérdés
Van egy 8 éves érzékeny kisfiam. Le van maradva a beszédfejlödése. Nem tud mesélni. Tudna nekem valaki irni, hogy milyen tornával lehetne neki otthon segíteni? Sajnos külföldön élek nincs lehetöségem terápiára, a logopédia meg semmit sem ér.2018. ápr. 17. 12:53
1/6 anonim válasza:
A TSMT nem úgy működik, hogy írunk pár gyakorlatot látatlanban, és az bárkinek jó.
Inkább olvass neki mesét minden nap, meséljetek képekről, eseményekről (mi történt vele aznap). Segítsd kérdésekkel, beszélgessetek sokat.
2/6 anonim válasza:
Tényleg nagyon bunkó válaszolók vannak itt. Folyton belekotnek mindenkibe, apróságok miatt.
Az én Férjem vezető beosztású és bizony téveszt most is j és ly betűket, sőt, hosszú o, u betűket keveri a rövidekkel.
Diszgráfiás egyébként
Kérdező. Írj priviben egy emailt és küldök neked tsmt sort.
3/6 A kérdező kommentje:
Pont ùton vagyunk. Ìrni fogok. Hálás köszönet előre is!
2018. ápr. 17. 15:01
4/6 anonim válasza:
Nekem figyelemzavaros a gyerekem, de aspergeresek is erre a fejlesztésre járnak. TSMT-hez már nagy. Ayris terápia kéne és szövegértési gyakorlatok. Rövid mesék, amiket mondjon vissza. Szavakkal való játszás, mondj egy szót, ő mondja vissza és tegyen hozzá még egyet.Hangokat felismer e?
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hat pròbáljuk a gyakorlást. Ő szövegértésből nagyon jò. Csak visszamondani nem tudja. Hát tudom hogy ez a tsmt torna személyre szabott. Arra gondoltam ha tornáròl van szò az ugy sem árthat. Maximum neki nem segit, mert nem ra szabott.
2018. ápr. 17. 22:18
6/6 anonim válasza:
Nem tudom, végül kipróbáltad-e a neten kapott feladatsort. Én nem kísérleteznék a saját gyerekemen, és ezt nem bántásból mondom. Az én fiam is kicsit más, mint a többi és elég sok mindent kipróbáltunk. A TSMT vált be, de elég hosszú felmérés előzte meg, minden szempontból. Megnézték a reflexeit, az izomtónusát, a testképét, grafomotorikáját, kognitív dolgokat, mire hogy reagál, és külön neki szóló feladatokat kapott az adott problémákra. Nem mindegy, hogy egy feladatra hogy reagál. Pl az én fiam nagyon fél a hintázástól, ezért csak fokozatosan vezettük be ezeket az ingereket. A terapeuta külön kiemelte, hogy nem szabad sem többet sem kevesebbet csinálni, nehogy túl vagy alulterheljük. Külön pihenőnapok is vannak, amikor pihen az "idegrendszer".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!