Éjszakai bepisilés hány éves korig nem gond?
7 éves a lányom. 2 évesen vettük le nappalra is a pelenkát, 3,5 évesen éjszakára is. Sajnos azóta is bepisil éjjel, szinte minden nap. Kérdeztem a gyerekorvost, ő azt mondta, még 8-9 évesen sem gond, de én ebben nagyon bizonytalan vagyok.
A lányom nem ébred fel az ingerre, csak mindig arra, hogy fázik, mert bepisilt.
Lehet, hogy valami szervi probléma. Nem volt egyáltalán semmiféle kivizsgálás???
Nővérem lánya 6 évesen is bepisilt, de őt egy csomó kivizsgálásra vitték.
Távolabbi rokonoknál még 10 év felett is előfordult nem is egy gyereknél.
Mindig lelki dologra fogták, nem éltek jól, nincsenek jóba a szülők stb...
Mindenképpen nézesd meg a torkát is! Nagy mandulák miatti éjszakai légzéskihagyás is okozhatja a rendszeres bepisilést.
Itt egy cikk róla, bár angolul van:
Köszönöm szépen a tanácsokat, mindenképpen utána fogok járni.
Sokat olvastam erről a témáról, a lelki okokat azért zárnám ki, mert nagyon szép, kiegyensúlyozott családban élünk, igyekszünk a férjemmel mindent megtenni ezért, a gyerekekkel is mindent megbeszélünk egymással, tényleg nagyon jó a kapcsolatunk. Az iskolakezdés sem viselte meg a lányomat, mert sok ovis barátjával került egy osztályba, nagyon szereti a sulit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!