Hogyan világosítjátok fel a gyereket, ha nem kérdez?
Sose pártoltam ezt a konkrét, "na most üljünk le és beszéljünk róla" dolgot.
Velem anno a menstruációval csinálták ezt, emlékszem, rettentő kínosan éreztem magam, de anya is.
A lányom 5 éves, már esett szó köztünk menstruációról, gyerek fogantatásáról és születéséről.
Ahogy előjön a téma mindig beszélek neki a maga szintjén elmagyarázva.
Az nehezebb, ha soha nem kérdez, de akár te is terelheted a beszélgetés menetét abba az irányba ahová szeretnéd, aztán majd meglátod, mennyire nyitott a témára.
2 kislányom van, és még jól emlékszem az én gyerekkoromra.
Anyámnak nagyon tabu téma volt minden ami a sex körül forog. Még a betét reklámot sem mondta el mi az... Majd egyszer leültettett elmondani, de akkor már egy rakata info volt a barátnömtöl, és mivel éreztem, hogy neki ez ciki ezért nem is akartam töle erröl többet hallgatni, pedig messze menöleg kevés infom volt.
Szerencsére Németországban élek, és itt 4-ikben kezdödik a felvilágosítás, utánna minden évben téma az iskolában.
Menstruáciról pl tudják már kb 3 éves koruk óta, hogy van, mert bejöttek mikor wc-n voltak és látták a pelenkát, és mondtam egyszerüen, hogy vérzek, és ök sem usszak meg ök is fognak minden hónapban... Ennyi több kérdésük azóta sincsen, azt is tudják, hogy szörösebbek is lesznek, és mellük is nöl...
Igen beszélj vele, 9 évesen szerintem elég nagyobb vonalakban és nem kell holt komolyan és feszéjezve. Majd minden évben lehet több és több..
1. Osztalyban mar mindenki errol beszelt. 8. osztalyban mar dolgozatot irtunk belole biologiabol.
En kibirtam volna ha nem kell errol beszelnem a szuleimmel! Rohadt kinos volt mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!