Hány éves gyerektől várható el hogy maga felöltözzön, elmenjen fogat mosni, és esetleg az ágyat bepakolja?
Figyelt kérdés
Párom gyerekei vannak itt (előző kapcsolatból), s hát ha nem mondjuk nem mennek fürdeni, se fésülködni, se pizsiről átvetkőzni... s hát én meló mellett tanulok is most, s még ezeket is mondani kell, alapvető dolgok. 10-11 évesek, szerintem simán maguktól is menne, csak az anyjuk szerintem annyira elkényeszteti őket, a lányt minden reggel ő fésüli, ahelyett hogy addig elkészítené nekik a kaját...2008. okt. 29. 17:54
1/2 anonim válasza:
6-7 !!!!!Éppen ezért kezdődik akkoraz iskola, mert van már kis önállóság bennük, de ha a szülő így csinál, akkor szerintem a gyerek a tankönyvet nem tudja egyedül kinyitni!
A másik lehet hogy el kellene nekik mondani, hogy itt mi a szokás és menjen egyedül is, mert nem biztos, hogy tudják mit lehet, meg hogyan és direkt várják a parancsokat..
2/2 anonim válasza:
Ez mindig a családban dől el, az én fiam majd 12 éves, és bizony van, hogy annyira játszik, vagy beszélget velünk, hogy mondani kell, hogy menjen már fürdeni, vagy hétvégén öltözzön már fel. De ha megbeszéled velük, biztosan úgy tesznek, ahogy te elvárod, de szépen beszéld meg :)
Bevonhatod az egyéb dolgokba is, mint asztal leszedés, terités, szemét levitele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!