A családsegítőben miért nem foglalkoznak azzal, ha a szülő veri a gyereket, miközben bűncselekménynek számít?
Én ezt tapasztaltam.
Megvárják míg kórházba kerül?
Ha szerinted fenn áll a gyermekbántalmazás, akkor jelezd a gyámügynél, és rögtön kérd, hogy nálad helyezzék el. Ha tényleg veri a gyereket, akkor biztos te sem szeretnéd, hogy egy percig is vele maradjon.
Ha viszont csak feltételezés, akkor kérd a heti váltást.
Vagy csak sárral dobálnád anyukát, de a gyerek nem kéne 24 órában?
Tudtommal nem iszik az anyuka. Pszichés probléma van nála az biztos, más a felsoroltak közül nincs. Igen, a lavinát szeretném elkerülni. A lányom kissé nehezen kezelhető olykor, de szeretettel, odafigyeléssel orvosolható. Gyakran kiabál velük és legorombítja őket apró dolgokért. Manipulálja őket, és eléri, hogy sajnálatból szeressék a lányai. Ezt teszi az embertársaival, mindenkit próbál manipulálni, bűntudatot ébreszteni, eljátszani, hogy ő milyen szerencsétlen ember, stb...
Antiszociális személyiségzavarral küzd. 95%-ban ráillik amit az ilyen személyről írnak.
A kislányom annyit mondott csak el, hogy azért verte meg, mert nem adta oda amit kért az anyukája, mert nem hallotta. (Halláskárosodása van.)
Muszáj reagálom az ilyen "Vagy csak sárral dobálnád anyukát, de a gyerek nem kéne 24 órában?" típusú meg nyilvánulásokra.
Egyrészt naiv vagy, mert ne gondold már, hogy azért mert havi pár alkalommal megveri a gyereket az anyuka, azért lép a gyámhivatal. Majd ha kórházba kerül miatta, vagy erős külsérelmi nyoma lesz, akkor talán.
Futottam sok kört ez ügyben és sok esetet hallottam erről. Naiv vagy, ha azt gondolod, nem anya központú a bíróság és a gyámhivatal. Tehetetlen vagyok, mert nem olyan súlyú a bántalmazás és egyén gondviselési problémák, hogy érdemben léphessek vagy pert nyerhessek.
Bár ne kellene az "anyuka" annyi mérget megennem a lányok kapcsán, mint amit megettem az elmúlt évek alatt. A hibát az elején követtem el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!