Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik olyan nő akiben nincs...

Kriszti12365 kérdése:

Létezik olyan nő akiben nincs anyai ősztőn?

Figyelt kérdés
Szerintem bennem nincs. Mert nem vagyok elég felelősség teljes ilyen téren. Vannak olyan dolgok amiket nem adnák fel. pl festés, rajzolás, olvasás, sportolás. Ezekre sem jut elég idő. Nem akarom ezt a gyereknek, hogy az anya soha sehol. Mert az neki nem lehet valami jó. Nem azt mondom, hogy a család rossz dolog, de engem hátráltatna. A barátnőimnek meséltem, hogy nem akarok gyereket. Ők azt mondták majd lesz anyai ősztőn majd nálam is, de én nem igy gondolom.

2018. ápr. 10. 10:25
1 2 3
 21/26 Metionin ***** válasza:
Persze, van egy csomó, köztük te. Meg én. Meg sokan mások. Hála az égnek már olyan világban élünk, ahol megválaszthatjuk hogy lesz-e gyerekünk vagy nem. Ettől nem leszünk sem jók, sem rosszak, sem különlegesek. Én laza 15 éves korom óta hallgatom a "jaj majd meglátod hogy megváltozik a véleményed" című, általában bárgyú mosollyal előadott áriát. Pedig nem hangoztatom, csak néha amikor valaki erőszakosan tukmál valami gyerekkel kapcsolatos dolgot, kicsúszik. Sokan egyáltalán nem tudják elhinni, hogy van aki tényleg a háta közepére sem kíván egy gyereket. Hát pedig van.
2018. ápr. 10. 23:37
 22/26 anonim ***** válasza:
72%

na még egy utolsó próbálkozás, hátha nem pontozzátok le: a kérdező ösztönt kérdezett, vagyis őősztőőnt - de az gondolom ugyanaz: ez nem szabadon választott.

Az ösztönt "hozzuk" - fentebb írtam, hogy mi mindent tanulunk - de az ösztönt nem, az hozott. És hozott anyagból dolgozunk - többnyire úgy, ahogy 18 éven át szocializálódunk, és ahogy később felnőttként, már TUDATOS akarattal dolgozunk magunkon.

Miként a pók is hozza magával, hogy szép hálót tud szőni - és mivel ő nem ember SZABAD AKARATTAL (ahol dönthet páldául, hogy nem akar gyereket) - a pók nem tud akarattal mást később sem: nem tudja azt gondolni:

'áá inkább lépet készítek, mint a méh, az olyan menő', vagy nem gondolja, 'nem készítek hálót, mert milyen világ ez, folyton leszakítják! Nincs jövőképem'

Viszont tönkre lehet tenni (hasonlóképp, ahogy gyereknél is sérthető a TERMÉSZETES EREDENDŐ ösztön): az alábbi kísérletnél pókra különböző vegyszereket kentek -aminek hatására "elfelejtett " normális, természetes hálót készíteni, vagy másképpen mondva a pókok eltértek a genetikusan rögzült hálómintától.

[link]

Az embernél is géntörést okozHaTnak (kiszámíthatatlan módon) a drogok, természetellenes reakcióik lehetnek- jobb lenne, ha nem hoznának világra drogosok embert.

Meg a #20 miatt azok sem, akik nem szeretnének gyereket.

2018. ápr. 11. 08:06
 23/26 anonim ***** válasza:
79%
Tök mindegy. Hamarosan csak nénik lesztek, akiktől már udvariasságból senki nem kérdezi meg, miért nem vállalt gyereket. Még azt hiszitek, a társadalmat tényleg érdeklitek. De a valóság az, hogy nem. Egy pici sajnálatot kaptok majd, de senki nem fog semmire kényszeríteni. Aztán jön a jó kis olvasgatós, rajzolgatós néniség, olyan 40től a sírig.
2018. ápr. 11. 08:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Bennem nincs, nem is fogok szülni.

Nem érdekelnek a gyerekek, sőt, a 95%-uk iszonyúan idegesít.

X ideig tök jól eljátszok a rokonbabákkal, de 1-2 óra és kész.

Olyankor ha csak belegondolok, hogy nekem haza kéne vinnem és még otthon is babázni, a hideg ráz. :D

29 vagyok, jó eséllyel ez nem fog változni sosem.

2018. ápr. 11. 11:43
 25/26 Yoda m. ***** válasza:
100%

Tisztelt Kérdező és Válaszolók!

Elöljáróban a 24-nek (és mindenkinek): csak javasolni tudom, sose latolgasd a jövőbeni esélyeidet, mert akkor... talán kevesebbet fogsz csalódni az életben. Persze lehet kellemesen is csalódni!

Tolle szavaival... csak legyél jelen a MOST-ban, legyél mindig éber és figyeld magad körül a világ mozgásait, ne pedig önmagad (be nem teljesült) vágyait, aztán akarását, végül akaratosságát!

Anyai ösztön... hogy mi is az? Nos az gondolta jól, aki kb. ezt írta:

Amikor már ott a gyerkőc, aki -bár még spontán és még őszinte!- folyamatosan szocializálódik a jelenlegi társadalmi elvárások felé... emellett az Anya minden erejével azon van, hogy megfelelőképpen ellássa a kicsinyét (tehát koszt, kvártély) és törődést (szeretetet) sugároz felé. Ez a legtöbb állatnál is jelen van.

Ilyen értelemben az "anyai ösztön" nem is emberi "találmány", mint mondjuk a kapzsiság, vagy gyűlölet, hanem pont olyan ösztön-szintű viselkedés forma, mint az életben maradási, vagy fajfenntartási ösztön.

A levegőt beszívod, kifújod anélkül, hogy gondolkodnál felőle. Miért is? Mert ösztönösen teszed, különben meghalnál. Gondolkodni ezen akkor kezdesz, amikor fogytán van (víz alatt), vagy mérgez téged (szmog)... De addig ösztönösen teszed.

Na, így működik az anyai ösztön is. Anya, jó esetben(!) gondolkodás nélkül teszi, amit kell. Szoptat, pelenkáz, etet, itat, ápol, tanácsot kér, orvoshoz visz, stb... (A gond akkor szokott kezdődni, amikor gondolkodni kezd... - biztos, hogy eleget evett ez a gyerek?... -biztos, hogy ne adjak be neki egy kúpot?, - biztos, hogy mindig felvegyem, ha sír?... stb. Az anyai ösztön mindig jelzi, hogy mi helyes és mi nem. Csak figyelni kell (kéne) rá. De sokszor 'tudományos' alapokon megmagyarázzák neki, az Anyának, hogy mikor mit is kéne tennie! (ez baj) Ahelyett, hogy bízna a saját ösztöneiben, bízna saját magában!

Ne aggódj, az ösztönöd, ösztöneid miatt. Az csak akkor fog jelentkezni, amikor eljött az ideje, amikor ott a baba. (Ha egyáltalán szeretnél utódot) Addig meg csináld azt, ami jól esik, aminek értelmét látod, pláne, ha még a megélhetésedet is biztosítja.

Akik MOST úgy nyilatkoztak, hogy nem szeretnének utódot nevelni, azok MOST tényleg ne tegyék. (Az egy ~18-25 éves projekt). De nekik is csak azt javasolom, amit már az elején leírtam: Esély latolgatás, elképzelt jövő, előfeltételezések, előítéletek, mind-mind ILLÚZIÓ. Mert az még NINCS, tehát puszta spekuláció. Persze... tudom, sokszor a 'sanyarú' MÚLTunkból, egyéni tapasztalásainkból táplálkozik a jövőképünk is. Mondom sajna...

Pont olyan lesz a jövőd, mint amilyen a MÚLTBÓL származtatott jelenlegi HITED, ami JÖVŐT jósolsz, megálmodsz magadnak.

Én azt mondom: Ne emlékezz a múltra... és ne spekulálj a jövőről, hanem éld azt az életedet, ami most rendelkezésedre áll.

Másfelől... Soha ne mond azt, hogy SOHA!

NO, az ERő legyen Veletek!

2018. ápr. 12. 01:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem kellesz egy férfinek se igazán, addig mire fel legyenek anyai ösztöneid? Az olvasás meg rajzolás közben még jó hogy nem jönnek elő csak úgy.
2018. ápr. 12. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!