Idegrendszeri éretlenség vagy autizmus?
Figyelt kérdés
3 éves kislányom nemrég kezdett el beszélni. Szavakat mondd, 2 szavas mondatot. Mindent megért és meg is csinál. Kúszott, mászott, az egyedül járás 21 hónapos korában kezdődött. Nem szobatiszta még.
Testvérével szeret játszani, szerepjátékozni, kirakózni, bújocskázni,gyurmázni.
Egyedül nem játszik el, maximum pár percig.
Gyerektársaságban inkább figyeli a másikat.
Ha valami nem úgy történik ahogy szeretné vagy éppen nincsen kedve hozzá, akkor hisztizik, toporzékol. (Ezt nemrég kezdte, de gyorsan meg lehet nyugtatni)
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Valaki hasonló helyzetben járt már.
2018. ápr. 7. 13:17
11/16 anonim válasza:
Kicsit utánaolvastam, és igazatok van. Bár én ilyenről még nem hallottam, de az internet szerint tényleg van, aki 1 éves kora után kezdi csak el mindezeket. Lehet, hogy mi ilyen "kivételes" család volnánk? Mindenesetre lehet, hogy kiírok egy ilyen kérdést! ^^' Szép napot!
12/16 A kérdező kommentje:
Neurológushoz még nem küldött minket a gyerekorvos. Ortopédiai vizsgálaton voltunk, ott nem talált semmi eltérő dolgot a doktor. Hallásvizsgálaton is voltunk, ott sem. Most tsmt-re járunk, ott a konduktorokról hozta fel ezt a két dolgot. Ezért kérdeztem, hogy valaki volt e már hasonló helyzetben.
2018. ápr. 8. 12:15
13/16 anonim válasza:
Sok helyen írják, hogy van, aki csak 3 évesen kezd beszélni, és hogy ez normális, úgyhogy valószínűleg csak lassabb tempóban fejlődik. :D
14/16 anonim válasza:
Szia, tudom regi kerdes, de hatha olvasod. Mi hogy alakult veletek azota? Remelem jol vagytok
15/16 A kérdező kommentje:
Szia, jól vagyunk. Köszönöm. Első osztályos már azóta,tanulási nehézséget állapítottak még meg nála az óvodában. Azért szépen veszi az akadályokat, kicsit nehezebben megy az írás és az olvasás neki.
2023. jún. 9. 15:56
16/16 anonim válasza:
Szia, ohh de orulok, hogy azt irtad jol vagytok. Nagyon koszonom, hogy valaszoltal, biztosan nagyon ugyes a kiscsajszi🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!