Vannak ilyen természetű gyerekek vagy az én hibám, hogy
ilyen önállótlan a 2,5 évesem? Vagy túl keveset-sokat
várok el tőle?
Figyelt kérdés
Evés és vetkőzés a fő téma. Levenni bármit levett már 1x-1x magáról és pár dolog vissza is megy, de max 2 alkalom, aztán ő nem tudja. Képes kabátban leülni játszani inkább, akkor sem veszi le. Aztán meg hisztizik, hogy neki melege van. Az evés ugyanez, igaz 2 éves elmúlt mikor vagy 3 napig szépen evett kanállal, aztán hónapokig nem.. verzió 1: inkább éhen maradna, verzió 2: ha nagyon éhes akármit, pl rizset kézzel eszik inkább. Én meg inkább etetem tovább. Beszélni se beszél, emiatt fejlesztésre küldtek. De az a helyzet, hogy kb 5 szót használ gyakran de bőven 100 feletti lehet az a lista, amit 1-2 alkalommal kimondott, és azóta se hallottuk. Érteni mindent ért. Most azt, hogy van-e baj vele, tudom úgyis megmondják a szakemberek, de van valakinek hasonló gyerekkel kapcsolatos tapasztalata? Amúgy szeptemberben volt 2 éves és nem bölcsis.
Mostanában már nem kéri a fiam, de régebben ő is kitalálta néha, hogy etessem, ilyenkor én szoktam is. Tudtam, hogy tud enni persze. Egyszer-kétszer megcsináltam, aztán már nem volt érdekes neki. Az öltözés nálunk sem megy, még amit tudna, azt sem szereti megcsinálni. Pulcsi, póló felvétel tuti nem megy. Most ahogy a kérdésed olvastam, arra gondoltam, hogy ezt egy kicsit jobban erőltetnem kéne. De szerintem sem érdemes ezekből az ügyekből balhét csapni, mert annál jobban megutálja. Beszédnél nálunk nincs gond.
2018. ápr. 7. 09:09
12/17 anonim válasza:
Ezert jo a bolcsi. Ott megtanuljak ezeket a dolgokat mert latjak a tobbi gyerektol.
2018. ápr. 7. 10:44
13/17 anonim válasza:
12, az anyának biztosan, hogy más tanítja, neveli helyette a gyereket.
2018. ápr. 7. 10:47
14/17 anonim válasza:
Olyanokat var el tole, amiket valoban csinalnak ennyi idos gyerekek, de vagy bolcsisek, vagy tobb nagyobb testveruk van akit utanozhatnak. Kozossegben ugrasszeruen fejlodik a beszedkeszseg es onallosag. Erre nem eleg az anyja, mert akkor "csakazertse" fogja megcsinalni ezeket a dolgokat- miert is tenne, amikor vegsosoron ugyis megcsinal helyette mindent, es szavak nelkul is ugyis megerti?
Szoval en ezert vagyok bolcsode parti.
2018. ápr. 7. 11:28
15/17 anonim válasza:
Utolso: az en lanyom 15 honapos, egyeduli gyerek, nem bolcsis, es ennek ellenere ezek mindegyiket csinalja!
Cipojet, sapkajat, kabatjat rogton leveszi ha beertunk a lakasba, ha melege van leveszi a felsojet es nadragjat is. Kiskanallal egyedul eszik, minden megert es kb. 10 szot hasznal rendszeresen. (03.26-an volt nalunk a vedono, azt mondta 1 evvel van a kortarsai elott szellemileg es mozgasfejlodesben is)
Nem hiszem hogy azon mulik hogy jar-e valaki bolcsibe, inkabb egyeni. A fiuk altalaban lasabban fejlodnek, illetve van aki felfedezo jellemu mint a lanyom, van aki meg inkabb anyás. A kerdesben levo kisfiu a masodik.
2018. ápr. 7. 11:48
16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az öltözéssel még nincs is nagy harc nálunk, próbálom nem erőltetni, én is láttam, hogy még nagyobb ellenálást vált ki benne. De az etetésre eléggé rászálltam mostanában. Megnyugtató, hogy nincs a gyerekem egyedül ezekkel a dolgokkal. Egyébként szobatisztasággal se állunk sehogy. A mozgása mindig is rendben volt, korán járt, korán lépcsőzött egyedül. Tervben lenne szeptembertől óvodába iratni, ha szobatiszta lesz, de olvasok az óvodaérettségről, tudom van még jópár hónap addig de kb semmiben nem áll még úgy. És nagyon nagyon anyás, és érzékeny természet is. Bölcsibe pl ezért nem irattam be 2 évesen, pedig tervben volt visszamenni dolgozni, úgyhogy nem tudom mi lesz az ovival.
2018. ápr. 7. 12:45
17/17 anonim válasza:
Nyáron voltam oviban gyakorlaton. Igaz, ott nem csak kiscsoport volt, hanem mini is, de volt olyan kisfiú, aki még nem beszélt, annyit mondott, hogy "néni". A kisebbeknek segítettünk délután, amikor alváshoz kellett a pólót felvenni. Olyan gyerek is volt, aki nem volt hajlandó egyedül enni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!