1,5 év körüli, nagyon keveset evő gyerekek anyukái, hogy néz ki egy nap étkezés szempontjából?
Hányszor eszik egy nap, miket, mennyit? Mekkora a súlya, magassága, hány hónapos? Ti mit csináltok, hogy egy kicsit többet egyen, esetleg valami jól bevált étvágynövelő?
Az én kisfiam 20 hónapos, 80 cm és 10 kg. Egyáltalán nem válogatós, bármit megeszik, de iszonyúan keveset eszik. Bárhogy, bármilyen formában próbálom, sehogyan nem tudom elérni, hogy többet egyen. Reggelire megiszik kb 1,5 dl kakaót vagy tejet, de sokszor ezt is részletekben, szóval valamikor délelőtt fogy el teljesen és esetleg megeszik 1-2 falat kenyeret valami feltéttel. Tízóraira nem akar enni semmit, esetleg néha egy kis gyümölcsöt. Ebédre néha van, hogy megeszik egy fél babatányérnyi főtt ételt, de jellemzőbb, hogy inkább csak egy pár kiskanálnyit eszik meg. Uzsonnára eszik egy pohár joghurtot, néha egy kis gyümölcsöt. Vacsorára esetleg megeszik pár falat kenyeret feltéttel plusz kb 1,5 dl tejet, de sokszor van, hogy csak a tejet issza meg, néha még azt se mindet. Már fogalmam sincs, mit csináljak, hogy többet egyen. És ez nem időszakosan van így, szóval nem lehet fogzással vagy ilyesmivel magyarázni, egyszerűen állandóan ilyen keveset eszik. Olyan, mintha soha nem lenne éhes. Amúgy külsőre soványka, de nem néz ki annyira vészesen soványnak.
16 hónapos, egy hónapjamérték, akkor volt 81cm, 9700, teljesen arányos, mindenki szerint jó húsban van, csak én aggódom túl, még szopizik, napont 3szor, mindenbe teszek neki sinemilt, gyümölcs közül szinte csak banán, és egyéb gyümölcs leve, pépset egyáltalán nem eszik csak darabosat. Most az a stratégia, hogy amit eszik, abból adok neki sokat, néha ugyanazt napokig, mostanában pld spagettit, kölesolyót, répalevet sinemillel.
olyat is hallottam, hogy tápláló dolgokat kell adni, pld ha szereti a vajas kenyeret,kend vastagon, vagy ha szereti a kakót, tejet, tegyél bele fele rész tejszínt tej helyett, lehet hogy durva, én nem próbáltam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!