Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért baj ha nem tévézik a...

Miért baj ha nem tévézik a kisgyerek?

Figyelt kérdés
Nagyobb lányunk 2 és fél éves, kicsi 4 hónapos. Nem vagyunk a tévézés hívei, így őket se szeretnénk rászoktatni. Azonban bárkinél vagyunk, (család, barátok) senki sem hajlandó ebben parner lenni és folyton csak leszólnak bennünket, hogy ez hülyeség, hadd nézze stb. Akik szintén nem tévéztették a kicsiket, hogy vészeltétek át az állandó ellenetek beszélést? Otthon nincs rá igénye a gyerkőcnek, mivel nincs hozzászokva de ha máshol mindig lehet, meddig tarthatjuk meg ilyen "nem tévézősnek"?

2018. ápr. 3. 21:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

15 eve nincs tv-nk.

Ha valahova megyunk vendegsegbe es megy a tv, nezi, nem zavar. Nem attol a ket heti alkalomtol szokik ra.

Egyebkent nem tudom elkepzelni , hogy jon ez fel mint beszedtema folyton ? Egy ismerosomnel sem az a tema, hogykinel van - e tv.

2018. ápr. 3. 21:49
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Ne beszélj róla.

Amúgy elég annyit mondani, hogy nem vagyunk nagy tv nézők és szerencsére a gyereket se köti le.

Nem kell belebonyolódni ebbe a témába. Ha az ő gyereke nézi, akkor nézze. Neked se kell senkit meggyőzni a tv káros hatásairól.

2018. ápr. 3. 21:49
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Nyugi, az ő generációja már egyáltalán nem fog nézni, az enyém se néz, pedig 20 vagyok.

Inkább arra figyelj majd oda, hogy az internetet használja tudatosan, és mindig nézd meg, hogy milyen tartalmakat néz a gyerek.

Azzal ne foglalkozz, hogy most néz pl mesét, had nézze, h a többi gyeerk is nézi, ne közösítsék ezért ki

2018. ápr. 3. 21:51
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom hol élsz de most a csapból is a fuj-fuj tv folyik....minél régebb óta nincs tv-je valakinek, annál menőbbnek tartja magát. Ismerőseim egymást licitálják túl ki utálja jobban a tv-t és ki nézi kevesebbet a gyerekkel, akinek egyáltalán van. Itt gyakorin is, a tv ördögtől való, a csoki pedig a sátán műve, mint tudjuk ;)
2018. ápr. 3. 21:53
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

Úgy jön fel (nálunk) a téma, hogy amint megérkezünk pl: a nagyszülőkhöz, kapcsolják is be a tévét és nyomják a gyereket a képernyő elé. Amikor szólunk, hogy ha lehet ne, mert nem ezért jöttünk, akkor is csak erősködnek, hogy "de hadd nézze!".

Így nem is szívesen megyünk.

És nem a "fúj, fúj tévé"-ről van itt szó, hanem ezer meg egy értékesebb dolgot csinálhatna egy 2 éves a nagyszüleivel.

Ráér még azzal, hogy csak a képernyőt bambulja (egyébként a tévé nálam nem csak a kábeltévét jelenti).

2018. ápr. 3. 22:08
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk 8 éve nincs tv-nk, nem azért, mert menők akarunk lenni, hanem mert nincs rá igényünk. A gyerek attól még nézhet mesét. Ha anyukámnál, nagynénémnél, tesóméknál, vagy bárhol máshol van, engem nem zavar, ha nézi. Az oviban, iskolában sem volt soha problémája, hogy nem ismeri az aktuális menő meséket. De az utóbbi időben már azt mondom, hogy inkább nézzen tv-t egy gyerek, mint az amit sok helyen látok, hogy a 2-3 éves gyereknek a kezébe nyomják a tabletet, aztán 2 percenként nyomkodja, mesét vált, mert nincs türelme megnézni egy teljes mesét sem.
2018. ápr. 3. 22:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha nem tevezik, es ti sem. Ugyanakkor az sem gond, ha mas igen.
2018. ápr. 3. 22:15
 8/13 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem egyeltalán nem baj ha nem tévézik. Ne foglalkozzatok mások véleményével. Sajnos sok szülönek az a kényelmes hogy leültetik a gyereket a tv elé, tabletet adnak nekik és addig se kell foglalkozni velük. Sokkal jobb nekik minden szempontbol ha minél késöbb találkoznak ezekkel, lesz még idejük életükben böven tévézni. A játék fejleszti az értelmi képességeiket, jobban kötödnek hozzátok és rengeteg szép emléket gyüjtenek. Majd ha másoktol hallják milyen mesét néztek és nekik is igényük lesz rá szerintem ugyis mondani fogják nektek.
2018. ápr. 3. 22:25
 9/13 anonim ***** válasza:
13%
Mi közeli rokonoknál szóltunk, hogy nem tévézik a baba, egyéb ismerősöknél meg nem erőltettük a témát, nem feszültünk azért rá annyira, ha ment is a tv.
2018. ápr. 3. 22:50
 10/13 anonim ***** válasza:
71%

Vasárnap voltam vendégségbe ahol volt egy 5 éves kislány akiknek se tv se okostelefon se tablet otthon.

A tv láttán teljesen kifordult magából úgy viselkedett mint egy zombi.Aztán ordítva rohangált körbe, hogy neki telefon kell.

Szerintem túlzás annyira elszeparálni a gyereket ilyenektől.

Ebben is meg lehet találni a középutat.

Én hülyeségnek tartom ezt a nagy tv ellenességet.Simán lehet kontrollálni mit és mennyit n€zhet a gyerek.

Mint amúgy nagyon sok minden más is kontrollálva van úgy ezt is lehet.

2018. ápr. 4. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!