Hirtelen hízott a fiam. Mennyire legyek szigorú?
Figyelt kérdés
Kisfiam majusban lesz 7 eves. Az elmúlt pár hónapban el kezdett hízni. Közel 4kg jött fel rá.
Leálltam minden fehér pékárúval, csak tk. kenyeret kap, de az édességet is teljesen vonjam meg, vagy pár naponta kaphat valamit? Puffasztott rizst nagyon szereti. Arról is teljesen tiltsam.
2018. ápr. 3. 11:35
11/31 A kérdező kommentje:
Kb 140 cm és majdnem 28 kg már. Nem rég meg csak 24 volt, nagyon hirtelen szedte fel.
2018. ápr. 3. 13:38
12/31 anonim válasza:
140 cm ès 28 kg, az minden csak nem "dagadèk". Ne kínozd azt a szegény gyereket.
14/31 anonim válasza:
Ez trollkérdés. Provokáció, nem több.
15/31 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy most dagadék, hanem, hogy nem akarom, hogy az legyen és ha ilyen ütemben hízik az lesz. Van már a csípőjén husika.
2018. ápr. 3. 14:12
16/31 anonim válasza:
Az èn fiam 126 cm ès 25 kg ès sehol nincs rajta husika, mindenki szerint magas, nyúlánk gyerek. A fiad magasságához a 28 kiló egyáltalán nem sok. Normális, hogy egy gyerek egyszer a növèsben lódul meg, egyszer a hízásban. A fiadnak már èppen ideje volt híznia, mert 24 kg 140 cm mellè kifejezetten sovány.
17/31 anonim válasza:
Azèrt a 140 cm-hez a 28 kg nem sok, sőt. A lányom 12 èves 150cm ès 39 kg ès egyáltalán nincs rajta felesleg.
18/31 anonim válasza:
A gyerekek ebben a korban lépcsőzetesen hol nőnek, hol híznak. A súlya pont jó a magasságához, sőt! Ne aggódj emiatt! Jó, hogy sokat sportol, de ha most egy ideig kimarad, szerintem nem kell rágörcsölni. Engedd, hogy egészséges ételből, pl. gyümölcs de akár puffasztott rizs annyit egyen, amennyit megkíván, csokiból meg mondjuk napi 10-20 gramm (1-2dkg). A fő, hogy ne jutalom legyen valamiért cserébe, mert akkor pszichésen rá fog szokni, hogy édességgel jutalmazza magát. Szerintem így önmagában ne adj neki csokit, hanem ha kér, akkor kapjon mondjuk egy db. kinder tojást vagy 1-2 kocka csokit. De ha aznap már kapott, akkor mondd meg, hogy ma nem lehet többet. Annyiból egyetértek veled, hogy fontos, hogy egészségesen és egészségtudatosan neveld, viszont a te fiad súlya egyáltalán nem ad okot aggodalomra, sőt, ha még hízik 3-4 kilót, az sem lesz katasztrófa.
19/31 anonim válasza:
Jaj, ne már.
A 4 éves lányom 28 kg.
A 7 éves iskolás lányomon próbálom korrigálni a súlyt, hiszen o 130 cm és 38 kg.
20/31 anonim válasza:
Fiam 137 cm és 27 kg.
Már-már sovány...
B.sszus, ugye csak viccnek szántad a kérdést?????????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!