Jogos, hogy nem engedem el a buliba? Vagy ez túl szigorú büntetés?
Nagyon szeretek sminkelni, elég komoly kollekcióm van már és a legtöbb high-end termék.
Nem tiltom tőlük a lányomat (7 éves), de nem is engedem, hogy nekiálljon kipakolni őket, vagy csak úgy játszani velük. Ha odajön, amíg sminkelek, akkor kipróbálhat ezt-azt, meg hétvégente itthonra kaphat minimális sminket is (ez kb. 5 alkalommal fordult elő). Ma kerestem mindenhol az egyik kedvenc rúzsomat egész délelőtt, mert emlékeztem, hogy reggel még a kezemben volt, de eltűnt. Aztán mikor hazajöttünk, itthon is megnéztem mindenhol, kérdeztem a lányomat is, hogy nem látta-e. Mire határozott nem volt a válasz. Később hívott az egyik barátnőm, most este, hogy a lányának adott az én lányom egy rúzst (osztálytársak), de nem hiszi, hogy mi Chanelt veszünk a 7 éves gyereknek, szóval szerinte az az enyém... Kérdeztem a lányomat, mit tud erről és még akkor is tagadott mindent, hogy nem látta, nem is tudja, miről beszélek. Aztán nagy nehezen elmondta, hogy elvitte játszani magával és aztán odaadta a barátnőjének, mert "itthon úgyis van sok".
Kiakadtam, egyrészt, hogy hazudott, többször is.
Pluszba még, hogy egész délután hallgatott erről. A tavaszi szünetben lenne az egyik osztálytársának szülinapja, de mondtam, hogy ezek után szó sem lehet arról, hogy menjen és lehet húsvétozás sem lesz.
Szerintetek ez nagyon szigorú?
Nem rossz gyerek amúgy, csak ezzel a pakolással őrjít meg, télen pl. egy nyári ruhát pakolt a táskájába, hogy majd az iskolában átveszi, mert nem engedtem abban ki a kocsihoz -10 fokban...
Szerintem elég teher volt neki maga a titkolozás.
Nem merte elkérni
Aztán nem merte megmondani
Termeszetes modon az anya az ideal akit utánozna erre nem engedik..
Hu en abszolut maskepp látok egy gyereket
Ketszer is irtad, hogy 7 eves.
Gondolom 17 , nem ?
Biztos nem "hideg fejjel" tette. Lehet, hogy mivel tudja toled hogy ezek a sminkcuccok mekkora kincsek (es azok, en is gyujto vagyok :)), szeretett volna egy igazan kulonleges ajandekot adni a kis baratnojenek. Csak aztan latta rajtad hogy rossz otlet volt, megijedt, es ahogy elso irta, neki biztos nagyon nagy teher volt nem elmondani!
En nem buntetnem. Leulnek vele, elmagyaraznam neki hogy ha ajandekozni szeretne az kedves dolog, de sosem a maset adjuk oda. Illetve mondjon igazat, ha hibazott, mindenkepp vel elofordul a hibazas, de a hazugsag rossz.
De nem buntetnem, hiszen elso alkalom, sok kicsi mar ebbol is tanul! Kisfiam is hazudott egyszer (ugyanigy tagadott valamit), egyszer kellett vele leulni utana es azota ha butasagot csinal, jon es mondja (oke, azok mar kisebb volumenuek joval, pl. kiontotte az uditot a szobaba.)
Félig meddig értek egyet az előzővel. Tényleg ülj le vele, beszéljétek át a dolgot, ez szerntem is nagyon fontos. De, én bizony megbüntetném. Nem kell túlzásba vinni, de igenis éreznie kell, ha hazudik az nagy gond. Nem tudjuk milyen habitusu a gyerek, lehet, h egy beszélgetésre csak megrántja a vállát.
Leírom nálunk mi vált be: megigértük, h kap egy görkorcsolyár, ő 6 éves szintén lány. Sorozatos hiszti, ellenkezés, szófogadatlanság után betelet a pohár. leültünk vele külön-külön is beszélgetni minden egyes hiszti után, de nem használt. Az volt végül a döntésünk, h elhalsztjuk a korcsolyvásárlást, addig míg nem tanul meg "viselkedni". 1 hónap probaidőt kapott, érdekes módon, olyan lett mint a kezesbárány. azota megkapta a korit, értékeli és szófogadobban is viselkedik.
Szép dolog az az elmélet, hogy a gyereknek saját magának kell belátnia és éreznie kell, hogy rosszat csinál. Ezt többé kevésbé érzik is, de a legnagyobb súlya egy álatal szeretett vagy kivánt dolog (időleges)megvonásának van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!