Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 20 hónapos. Édesanyá...

Kislányom 20 hónapos. Édesanyám szerint kezdhetem hanyagolni a pelust és szoktassam a bilire. Na de hogyan?

Figyelt kérdés
Azt tudja már mondani hogy pisi és kaka de én úgy veszem észre hogy nincs vele tisztában hogy mi is az.Honnan tudom hogy "készen áll" a szobatisztaságra?
2010. jún. 11. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:
pl. hogyha szól, ha kakilni, pisilni kell, és meg is várja amíg előkerül a bili. sztem nem érdemes anyukád miatt erőltetni.
2010. jún. 11. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nálunk is, főleg a nagy meleg miatt, ha nem body van rajta, le is veszi a pelust, de nem használja sem a bilit, sem a wc-t. Ma délelőtt is próbáltam biliztetni, elcücsürgott rajta, aztán felállt, és a padlóra pisilt :(

Remélem, előbb-utóbb sikerül, én próbálkozok tovább.

2010. jún. 11. 12:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen,az én lánykám is leszedi a pelusát.Ezért gondolta anyukám hogy lehet zavarja és próbáljam meg.De 2 napja körbe pisili a lakást és letrottyantotta a szőnyegem :D
2010. jún. 11. 12:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Sajna ez benne van a pakiliban. De én is azt mondom, hogy kezdd el a szoktatást. Egy nap többször ültesd bilire vagy WC-re. Meg is kérdezheted tőle, hogy melyikre szeretne ülni. Aztán mondd el neki, hogy mit kell ott csinálni. Pár percnél tovább ne hagyd rajta ücsörögni. Ha nem sikerül, nem baj, ha sikerül, mutasd meg neki az eredményt és nagyon látványosan dícsérd meg érte :-)! Ha véletlenül valahova pisil, akkor gyorsan vidd oda a bilit, mutasd neki, hogy oda kellett volna, esetleg ültesd rá, hátha maradt még benne valami. Azt gondolom látod, ha kakilni akar, úgyhogy akkor is ültesd rá. A lényeg, hogy minél többször. Ne addj rá pelust, főleg ezekben a meleg napokban. Pont ideális idő a tanítgatásra. Kislányom ilyen módszerrel kb. 3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, igaz, ő a kakit már hetek óta mondta, de a pisit nem. Ja, meg mi már azért ismerkedtünk a bilivel hónapok óta, de akkor szerintem még nem jött rá a lényegére, most viszont tényleg 3 nap alatt ráérzett. Próbálkozz és kitartás.

21 hós kislány anyukája

2010. jún. 12. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!