Himlo lehet a fiamon?
Figyelt kérdés
negy potty van a combjan,doki szerint himlo...azt mondta lehet vele furodni kimenni a levegore stb.en ugy tudom az idosektol hogy sem furodni sem a hidegre nem lehet menni,es csak 4 potty van mar 2napja,se tobb se kevesebb,vajon tenyleg himlo...2018. márc. 22. 09:10
1/3 anonim válasza:
Ha tényleg himlős akkor ne vidd semmilyen közösségbe! Nem hiszem, hogy más anyukák szívesen vennék ha megfertőzné az ő kisgyerekét a tiéd. Főleg ha az még nagyon picike, vagy ha eleve oltatni is akarja majd csak még nem tették.
2/3 anonim válasza:
Hát ha a doki szerint az... mi mit mondhatnánk látatlanban? Tudsz járványról valahol, ahol megfordultatok? Fürdést én is úgy tudom, azért nem ajánlják ilyenkor, csak a zuhanyt, hogy ne ázzon fel, fertőződjön el. Levegőre menés: napfényre érzékenyek a pöttyök, de ha a combján van, ott gondolom, nem éri :), és közösségbe nem mehet, szóval max. az utcán sétálhat. Hidegről nem hallottam. Van, aki ennyivel megússza, nálunk a kicsin csak 8 pötty volt, egy napig hőemelkedéssel - szerintem azért, mert még szopott és én voltam bárányhimlős - és onnan tudtam, hogy az, hogy a testvére is az volt előtte, na meg az egész óvóda.
3/3 anonim válasza:
Rakj fel képet róla, most vagyok himlős a kisfiammal együtt.
Lehet fürödni, de áztatni nem szabad a pöttyöket. Ha van rá mód, akkor zuhanyozhat fürdés helyett.
A pöttyöket bekenheted Betadinnal és hamarabb fog leszáradni.
Levegőre lehet menni, csak közvetlen napfény ne érje a pöttyöket, de a lábán nem fogja gondolom. Közösségbe nem mehet.
Ezt a gyermekorvosunk mondta, szóval tuti infók. Mondtha, hogy a nem fürdés és melegben tartás csak régi népi hiedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!