Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anafilaxiás sokkot kapott a...

Anafilaxiás sokkot kapott a fiam, miután örökbe fogadtunk egy kutyát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 éves, eddig semmilyen komolyabb betegsége nem volt. Eddig is érintkezett állatokkal, vannak kinti cicánk és nemrég lovagolni is elkezdett lovardában, pónin.

Már hónapok óta fontolgattuk a kérdést a férjemmel, hogy szeretnénk örökbe fogadni egy kutyust, ami meg is történt nemrégiben. Kb. egy hete volt nálunk a kutyus, amikor egyik nap arra jövök haza a munkából -szerencsére a férjem szabadságot vett ki aznap délutánra, ezért tudta a kicsit elhozni előbb az oviból-, hogy mentő áll a ház előtt. Rohantam be, totál le voltam fagyva, hogy mi történt, kiderült, hogy drága kisfiam elkezdett fulladni, bedagadt a torka és ödémás lett a kis arca, magyarul allergiás sokkot kapott. :( Soha nem fordult elő még hasonló, allergiatesztet nem végeztettünk, mert semmilyen allergiára utaló tüneteket nem mutatott. Ez hétfő délután történt azóta is kórházban van.

Az orvos szerint nagy valószínűséggel az új kutya az oka, de a teszt eredménye még nem készült el. Azon kívül semmi nem változott az életvitelünkben. Írtam a menhelynek, ahonnét örökbe fogadtuk, hogy mi a helyzet, erre elhordtak mindenféle felelőtlen némbernek, ha tudtam hogy allergiás, nem kellett volna kutya, de mi NEM tudtunk erről. Egy rossz helyről mentett kutyus, gondolom az a bajuk, miután végre beilleszkedett, most megint új gazdát kell neki keresni. Írtunk szerződés, miután ugye én nem adhatom tovább az állatot, ők meg most azt válaszolták nagy szájhuzogatások közepette, ha lesz helyük akkor elhozzák, de ez még hónapok kérdése. A kórházban már érdeklődött a doktornő, hogy mit óhajtunk tenni, mert a hétvége felé hazaengedné a gyereket, de az állatot se tehetem ki csak úgy utcára.

Segítsetek légyszíves! Hónapokig nem várhatunk nyilván! Akibe szorult egy kis jó érzés, mellőze a kötekedést kérem legalább most! Köszönöm!

2018. febr. 21. 20:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
80%

Először is megvárnám a vizsgálat eredményét!

Mert ebben a helyzetben teljesen érthető, hogy ez jutott először az eszetekbe, de egyáltalán nem biztos, hogy tényleg a kutya okozza - millió egy más oka is lehet, amire nem is gondolna senki.

Ha tényleg a kutya okozza, akkor az orvosi szakvéleménnyel bemennék a menhelyre, tisztáznám, hogy nem tudtam róla korábban, egyben kikérném magamnak a velem szemben tanúsított viselkedésüket, és követelném, hogy a lehető leghamarabb vegyék vissza a kutyát!

És / vagy keresnék a kutyának másik gazdát és megbeszélném a menhellyel, hogy kössenek az új gazdival szerződést - így a kutya csak hivatalosan "menne vissza", de rögtön mehetne az új gazdihoz.

Addig megoldanám a kettejük szeparálását.

Én is elítélem a sok felelőtlen állatot vállalót, de ha így van, ahogy leírtad, akkor erről tényleg nem tehettek, és a menhely inkább annak a fajtának látszik, akik csak lejáratják a többi állatvédőt!

2018. febr. 23. 13:02
 22/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Meglett a vizsgálat eredménye, sajnos három keresztes allergia kutyaszőrre :( A doktornő azt mondta, hétfőig még bent tartja a kisfiút megfigyelésen, mert a torkánál még mindig meg van duzzadva, nehogy befulladjon megint :(

Közben sikerült elérnem az állatmenhely vezetőjét, aki példaértékű magatartást tanúsított felém, miután elküldtem neki az orvosi szakvéleményt és hogy az orvos nem szívesen engedi haza a kutya mellé újra a kicsit. Jobbulást kívánt a fiamnak és a "kollégájának", aki meg elküldött hidegebb éghajlatra, azt mondta kiteszi az egyesületből, mert ez nem állatvédőhöz illő magatartás volt. Igaz, nagyon megnézik, kinek adnak kutyát, de van az a helyzet, amikor nincs mit tenni, főleg ha az ember gyerekéről van szó. Szóval hétvégén valamikor eljön és elviszi szegényt kutyust, akit naaagyon sajnálunk, mert egy tündéri kis tacsi keverék. Köszi mégegyszer mindenkinek!

2018. febr. 23. 13:34
 23/26 A kérdező kommentje:
Gyógyszerrel esetleg lehetne javítani a helyzeten, de egy ekkora gyerek nem szeretnénk, ha rendszeresen szedne gyógyszert bármire is.
2018. febr. 23. 13:38
 24/26 anonim ***** válasza:
24%
Ha tulvagytok rajta lelkileg is, vannak kutyak amikre nem allergias senki!
2018. febr. 23. 13:52
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
asszem a vizslaszőrre nincs allergia
2018. febr. 23. 16:46
 26/26 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ne kockáztassatok! Erről az esetről nem tehettek, de most már tudtok a problémáról!
2018. febr. 23. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!