Az én kislányom 90 centi, vleg ezért is kezdett később járni.Fél évet járt úgy, hogy fogta a kezünket, 1 hete jár önnállóan. Ma a gyerekorvosom azt mondta, hogy bizonytalan a járása. Egy hét járás után már biztosnak kell lenni?
Nem feltétlen. De ha aggaszt keress fel egy fejlesztő pedagógust, konduktort nézze meg mi lehet az oka a kései járásnak. Az én kisfiam 18 hónaposan 89m volt és 9 hónaposan járt. Vagyis a magasság és a járás közt nincs összefüggés.
2010. jún. 8. 12:17
2/11 anonim válasza:
18 hónapos fiam 89 centi, 11 hónaposan indult el,és még mindig bizonytalan a járása.Azt mondta az orvosotok, bizonytalan a járása? Így van. Ez nem probléma.
2010. jún. 8. 12:17
3/11 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
A méreteket pl. itt tudod ellenőrizni, viszonyítani:
Nem, dehogy kell biztosnak lennie egy hét után. Csak biztos az átlag 18 hósokhoz képest mondta, nem ahhoz képest, hogy egy hete jár. Lányom ennyi idősen már futott. (kicsit esetlenül, de nagy magabiztossággal, amiből sokszor van esés). Ehhez a kézen fogja járáshoz van sok baba, aki hozzászokik, és nem mer önállóan lépegetni, ezért nem ajánlják, hogy mielőtt elkedz járni, sétálgassunk velük.
Lányom kb. 84 cm, és 1,6 kg volt 18 hósan. (pedig ő is magasnak számít)
2010. jún. 8. 12:20
5/11 anonim válasza:
92 cm volt a fiam 18 hósan. Ő mondjuk 11 hós kora óta jár, de nem indult nekünk sem egyszerűen a mozgásfejlődés. Attól függ, hogy miért bizonytalan a járása, szerintem. Elvileg ennyi mászás (gondolom mászott) után már meg kellett annyira erősödjön az izomzata, hogy elbírja a testsúlyát. Lehet, hogy az egyensúllyal van gondja, de ezen sok hintázással segíteni tudsz. Nekünk sem szaladt azonnal a gyerek, kb. 1 hónap volt, amíg oda eljutottunk az első lépésektől, hogy már nem mászott, hanem mindenhova két lábon ment. Adj még időt neki, szerintem.
6/11 anonim válasza:
81 cm a kisfiam. Néha még az ő járása is bizonytalan, pedig már 13 hónaposan elindult. Csak van, amikor már nagyon biztos magában.
7/11 anonim válasza:
10,6 kg.
2010. jún. 8. 12:21
8/11 A kérdező kommentje:
Ideges lettem miatta, pedig úgy látom, hogy napról-napra ügyesebb. Egy hónappal ezelőtt elindult egyedül, de esett egy nagyot. Nem állt rá az egyik lábára, bevittük ügyeletre, de szerencsére semmi komoly. Aztán újra csak velünk volt hajlandó közlekedni. Gondolom megrémült ettől az eséstől. De józan paraszt ésszel átgondolva, és látva az eddigi fejlődést, pl egy hasról hátra való átfordulás is az elején bizonytalan, döcögős, aztán egyre jobban megy. Gondolom az önnálló járással is így van ez.
Bocsi, hogy hosszú voltam. Köszönöm a válaszokat :)
2010. jún. 8. 12:25
9/11 anonim válasza:
A lányom 78 cm.11 hónapos kora óta jár.Most már fut.
2010. jún. 8. 12:26
10/11 anonim válasza:
18 hós kisfiú, 86 cm, 12 kg. Egyéves kora óta jár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!