Nektek a gyereketek elbújik, vagy egyedül akar lenni, amikor pelenkába kakil? Ha igen, milyen idős kortól vettetek nála észre ilyen viselkedést?
Állítólag.
2,5 éves lányom mélyen a szemembe néz és úgy nyomja a pelenkába. Nem bújik el.
Előre bejelenti egyébként, de bilibe/wc-be nem megy, ha ráültetem, visszatartja. Nem érett rá.
"2,5 éves lányom mélyen a szemembe néz és úgy nyomja a pelenkába."
Aranyos lehet. :) Nekem a 2 éves fiam ugyanezt csinálja. Odajön hozzám, fura révedő tekintettel néz a szemembe és úgy tojik a pelusba.
Reggeli pelenkacserekor is időnként így néz, onnan tudom, hogy jobb még egy kicsit visszahajtani rá, hátha még pisil egyet, na meg a duzzadó fütyije is elárulja, hogy rajta van a slagolhatnék, feszül a hólyagja. :)
Ilyenkor rajta tartom a kezemmel a pelenkát és mondom neki, hogy pisiljen egyet nyugodtan, hamarosan jön is az eredmény. ;)
Egyébként a szobatisztaságra szoktatást nem érdemes siettetni, később ebből pszichológiai gondok is eredhetnek (pl. állítólag Hitler anyja nagyon szigorú volt a kis Adolf szobatisztaságra szoktatásában.)
Nagymamák lehet büszkén regélnek a régi időkről, amikor a gyerek már 1 évesen szobatiszta volt, ennek ellenére nemrég böngésztem régi újságokat, és egy Nógrád megyei 1985-ös újságban találtam egy cikket, amiben egy anyuka panaszkodik, hogy 2 és fél éves kislánya még nem szobatiszta és sehol se talál méretének megfelelő gumibugyit. A következő hétre több újságot elolvasó szülő is küldött neki postán megfelelő méretűt, pedig akkor még csak textilpelus volt, ennyit erről.
2,5 éves kislányom van, hogy elbújik, de van, hogy csak megáll ott, ahol van, és bejelenti, hogy anya, kakálok. Ha nehezebben megy épp, szokta kérni, hogy segítsek, olyankor fognom kell a kezét :D
Szobatisztasághoz:
Neki eddig kétszer sikerült bilibe kakálni (ő kérte), pisivel sikeresebbek vagyunk, az napi 3-4 alkalommal megy bilibe, amikor eszébe jut, és kéri. Illetve olyat szoktam még, hogy alvás előtt, meg ébredéskor megkérdezem, hogy van-e kedve bilizni, és ha van, akkor bilizünk, ha nincs, akkor nem. De a teljes szobatisztaság még messze van, a pelusában is szokott pisi lenni bőven, meg el is felejti sokszor, hogy szólhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!