Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Halottatok olyanról, hogy...

Halottatok olyanról, hogy valaki még nem töltötte be a 3 évet, de felvették az oviba?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Barátnőm kisfia még csak 2,5 éves volt, mikor oviba ment. Igaz a kiscsoportot megfogja ismételni.
2010. jún. 7. 15:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
2,5 évesen akkor veszik fel, ha az óvónők szeretnék és vállalják, illetve az óvodai létszám kevesebb az előírtnál.
2010. jún. 7. 15:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó hír:)
2010. jún. 7. 15:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Unokabátyám kisfiát is felvették 2,5 évesen az oviba, szeptemberben kezd.
2010. jún. 8. 07:23
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Igen, tudok ilyenről, de nagyon kevés óvoda vállalja.

Nálunk pl. éppen fordított a helyzet. Nekem is 2 éves 5 hónapos lesz a kisfiam szeptemberben, de ő még most kezdi majd a bölcsit, mert az oviba, ahova majd megy, csak 2011 szeptembertől, azaz majdnem 3,5 évesen mehet. Elvileg járhatna már 3. életéve betöltésétől, de az óvoda, amit kinéztünk, áprilisban már nem vesz föl senkit, csak szeptemberben. Tehát a 2008-as év eleji gyerekek kezdenek 2011 szeptemberben ovit. Nekem furcsa volt, de azt mondta az óvodavezető, hogy mivel náluk 30 fős csoportok vannak, nem tudnak egy 2,5 éves kisgyerekre úgy odafigyelni, ugyanazokat a dolgokat elvárni tőle, mint egy 3,5 évestől. Ezért ők pl. senkit nem vesznek föl korábban, sőt a tavaszi gyerekeket csak szeptembertől.

2010. jún. 8. 13:53
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Igen, engem. Anno 2 evesen vettek fel engem, ezert is ismeteltem a nagycsoportot.
2010. jún. 9. 15:14
 7/10 anonim ***** válasza:
35%
Én 2 évesen kezdtem az ovit. De csak azért, mert anyukám óvónő volt:)
2010. jún. 9. 16:08
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
A keresztfiunk márciusban töltötte a 2. évét és áprilisban felvették az oviba, szeptembertől menni fog, ha tetszik neki. Szerintem kicsit korai, de hát nem az én dolgom.
2010. jún. 9. 16:54
 9/10 anonim ***** válasza:
52%

13.53

Ennek nézz utána, az ovi ugyanis köteles bevenni attól a naptól kezdve, hogy betölti a 3 évet, mindegy hogy az a nap szep. 1, vagy április 10.

A lányom jövő májusban lesz 3 éves, a szülinapja utáni naptól mehet oviba, most kellett beiratni.

Kérdésre: Nővéremék vidéken élnek egy kis faluban, ott felveszik a picit szeptembertől (akkor lesz 2 éves és 3 hónapos), ha van hely és feltétel a szobatisztaság!

2010. jún. 10. 14:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Mivel egyébként a törvény szerint 2,5 a korhatár (biztosan tudom, mert a szomszédunk vezető ovónő) és ha megfelel a követelményeknek akkor felveszik minden további nélkül. de ha beírod a keresődbe közoktatási törvény óvodai korhatár, elolvashatod a törvény pontos szövegét.
2010. jún. 10. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!