Felvették bölcsibe, de kicsit bonyolult a helyzet, mit tegyek?
Szerintem simán kirakják a bölcsiből.
De ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe kerülni, ha mondjuk beszél már a gyereked, ő elmondhatja és akkor magyarázkodhatsz, akkor menj be és tisztázd a helyzetet.
És mivel sok anyuka várakozik, akiknek valóban muszáj lenne bölcsibe járatni a gyereket, mert tényleg egyedül vannak, velük szemben is kimondottan szemétség és aljas dolog lenne, ha tisztességtelen úton megszerzett helyet foglalnál.
Én azt mondom, légy becsületes, abból baja még senkinek nem származott.
Ezzel más is így van. Pontosan tudod túljelentkezés van a bölcsikben és téged kimondottan azért soroltak előrébb, mert törvény kötelezi a bölcsit, hogy a hátrányos helyzetűeket előnybe részesítse. Logikusan ha megszűnik a hátrányos helyzet, nem jár plusz ellátás, előre sorolás.
Neked kell tisztában lenni a lelkiismereteddel, hogy mennyit vesz be a gyomrod. Ha úgy gondolod elbírja ezt a csalást (kétségem sincs, nem te lennél az első, aki eljátsza ezt a hátrányos helyzetért)akkor rajta, írass apukával papírt és játszátok el a csonka családot. Viszont ha úgy gondolod tisztességes ember vagy , akkor menj be és mond meg, hogy nem áll már fent a hátrányos helyzet és vagy lesz helyed így is vagy otthon maradsz még egy évig a gyerekkel, mint anyukák százezrei, akiknek nem veszik fel a gyereküket bölcsibe sőt oviba sem.
szerintem itt az a lényeg, hogy férjnél vagy-e, vagy sem.
mert ha igen, akkor csak akkor lehetsz egyedülálló anya, ha elváltok, az tök mindegy, hogy ténylegesen apa veletek él-e vagy a világ túlsó végén.
ha csak együtt éltek és nem vagytok hivatalosan élettársak (nincs jegyzői papírotok róla), akkor igenis egyedülálló anya vagy, még akkor is, ha az apa veletek él.
akkor is egyedülálló lennél egyébként, ha nappali tagozatos hallgató lennél, függetlenül attól, hogy férjnél vagy-e vagy sem. szóval a hivatalos "egyedülálló" és a mi hétköznapi elnevezésünk nem ugyanazt takarja.
persze egy elbeszélgetés a vezetővel mindenképpen jó ötlet, nehogy aztán félreértés legyen a dologból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!