Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Augusztusi gyerekek Anyukái,...

Augusztusi gyerekek Anyukái, ti hogy tervezitek az ovit és a suli kezdést?

Figyelt kérdés

Rengeteget hallani arról, hogy ember feletti terhelésnek vannak kitéve a gyerekek az iskolában már alsó tagozatban is, emiatt biztos vagyok benne, hogy nem szeretném ha abban az évben, amikor betölti a 6. évet már szeptembertől suliba járjon. Tudom, gyerekfüggő, de most így tervezem.

Hogy lenne jobb majd? Ha 4 évig lenne óvodás, vagy ha már az ovit is később kezdené? Ha 4 évig ovis, akkor a kis-, vagy a nagycsoportot szerencsésebb kétszer járni? És ha később kezdené annak mi a menete, hol és hogy kell elintézni? Ismerek ilyen gyereket a játszótérről, aki nem 3, hanem 4 évesen kezdte az ovit, mert a szülők így akarták, de nem tudom, hogy mikép bújtak ki az alól, hogy a 3. életévtől kötelező az óvodába járás.

Nagyon köszönöm a tanácsokat, segítséget!

2018. febr. 6. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam szeptemberi, így ugye neki eleve 4 évig kellett óvodába lennie, viszont az ovistársai, akik nyáriak voltak, tehát júliusiak, augusztusiak, őket is visszatartották, tehát a fiammal kezdték az első osztályt.

Én személy szerint, ha a fiam mehetett volna elsőbe, mert korábban születik, akkor sem engedtem volna. Szerintem bőven ráér még 1 évet az oviban lenni, járhat éppen eleget még iskolába.

De nyilván ez nagyon gyerekfüggő is. Van, akinek az válik be, hogy rögtön meg iskolába. Másnál meg az, ha marad. Ezt majd te fogod tudni és látni, illetve majd az óvónők is tesznek javaslatot és látják, hogy maradjon, vagy menjen. Nem kötelező, hogy 6 évesen máris kezdje az iskolát. A te vagyis a ti döntésetek lesz. Illetve ha meg valakit nem látnak ehhez elég érettnek, akkor pedig nyilván a szakember dönt róla, hogy mehet-e vagy sem. Ilyen is van.

2018. febr. 6. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Nekem a lányom Juliusi gyerek, és itt ahol élünk Juli 2-tól csak akkor kell mennie a gyereknek, ha a szülö akarja.

Nagy a fejtörés, mert második gyerek és olvas és minden iskolaelökészítös feladatot megcsinál, akár 2 órát is fest együltében. De szociálisan még vissza maradott, vagy is pl nem mer egy idegen felnöttet még egyszerübb kérdéseket sem feltenni(pl melyik csoportba kell mennie aznap az oviban egy idegen ovonötöl nem kérdezi meg)...

Viszont ha vissza marad addigra az egész elsös anyagot oda vissza fogja tudni. Hisz már olvas és 10-ig össze ad. Sokszor elboltolja a nagy háziját, és míg a nagy megcsinálja a kicsi dolgát(pl össze rakodni), addig a kicsi megcsinálja a nagy háziját...

Már sok anyukával beszéltem, és akik elöbb adták be a gyereket senki nem bánta meg, a gyerekek szuperül teljesítenek.

Ès azt kell látnom, ha egy gyerek 6 évesen nem teljesít jól, akkor 7 evesen is a gyengébbek között lesz. EZt a lányom osztályából látom, hogy az éppen 6 éves akit a szülö rakatott be elöbb, az jobban teljesít mind akit vissza marasztaltak.

2018. febr. 6. 14:46
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

2-es válaszoló vagyok.

Èn azt látom, hogy azok a szülök akik vissza marasztalták a gyereket mert gyengébbek, vagy eleve gyengén teljesít az iskolába azok mind lebeszélnek a korábbi iskola kezdésröl.

De azok a szülök akik elöbb beadták vagy a gyerekeik jól teljesítenek azok mind rábeszélnek és támogatnak a korább beiskolázasban.

Angliában pl 4 évesen kezdödik az iskola, és már akkor megtanulják a betüket...

Je és miscsoportot semmi esetre se járjon 2x legyen neki esélye elöbb iskolába menni, így ha muszáj akkor inkább nagycsoportot ismételjen.

2018. febr. 6. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam Augusztusi. Semmiképpen nem fogom visszatartani ha átmegy az iskolaérettségi teszten. Én pl már 5 évesen iskola érett voltam, de nem mehettem még akkor persze. 6 évesen kezdtem az elsőt és halálra unta magam mert már tudtam írni, olvasni. Hülyeség visszatartani ha már érett az iskolára. Másrészt meg a 4 év ovi se tesz jót, mert ott az utolsó évben már unatkozni fog nagyon.
2018. febr. 6. 14:55
 5/6 anonim ***** válasza:
8%

A legtöbb oviban az utolsó év duplázására van lehetőség. Tehát sok helyen (nálunk is) van ún. nagynagycsoport, amolyan iskolaelőkészítő. Nyilván nem tanítják írni, olvasni a gyerekeket, de elkezdenek bizonyos mértékű számfogalmat kialakítani, gyakorolják a kicsit hosszabb koncentrációt igénylő helyzeteket stb.

Tehát szerintem nem érdemes az elején visszatartani a gyereket: nem érdemes a kiscsoportot ismételtetni, miért tennéd, hogy kiszakítsd az egy év alatt összeszokott csapatából? Valamint nem érdemes 4 éves koráig otthon tartani. Egy egészséges 3 évesnek már igénye van a rendszeres gyerektársaságra, a közösségre és az azzal járó szabályokra, és az egyre kialakuló kis barátságokra.

A fiam most 5 éves középsős. Imádja az ovit. Mi is azt támogatjuk, hogy maradjon plusz egy évet a gyermek az oviban a nagynagycsoportban. Elég, ha majd 7 évesen kezdi a sulit.

2018. febr. 6. 15:01
 6/6 anonim ***** válasza:
74%

Lányom júliusi, az óvónővel teljes volt az egyetértés abba,hogy sulit fog kezdeni.Már harmadik osztályos, kitűnő tanuló az elejétől kezdve, matek és német versenyekre jár és imád tanulni,rettenetesen tudás szomjas.

Fiam júniusi, most nagycsoportos, már tavaly középsősként is az volt az érzésem,hogy ő rá fog húzni egy évet az ovira és hát igen, most az óvónővel hatalmas volt abba az egyetértés,hogy neki nagyon nem kellene még iskolába menni mert nagyon nem érett meg még rá.

2018. febr. 6. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!