Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan legyek türelmesebb a...

Hogyan legyek türelmesebb a gyerekeimmel?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves fiam meg egy 15 hónapos lányom. Nagyon aranyosak, cukik, okosak, ügyesek, egymàst is nagyon szeretik, de rengeteg baromságot csinálnak. Mint minden gyerek, feszegetik a határokat, és akkor sem állnak le, amikor bőven túlléptek minden határt. És nálam ilyenkor elpattan a cèrna, és őrjöngök. Szó szerint őrjöngök, és elvesztem a kontrollt magam felett. Minél tovább gyűjtöm a feszkót, annál durvább a kitörés. Van valami technika, ami tartósan működik? Ami ott, akkor abban a pillanatban segít, amikor eldurran az agyam? Visszamentem részmunkaidőben dolgozni, naponta tornázom, heti egyszer szaunázok. Elvileg minden adott a stressz kezelésére, de mégsem megy. Amikor ugynaznap huszadjára szólok, hogy hagyják már abba a pancsolàst a WC kagylóban, és kb.századjára kérem, hogy a nappaliban ugráljanak az ágyunk helyett, és csakazértis csinálják, akkor elfogy a türelmem. Szóval, mit lehet tenni, ha úgy érzem, felrobbanok?
2018. jan. 31. 16:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Az én gyerkőceim fantáziáját valamiért nagyon izgatja a WC. Mind a kettő vízicsibe, a Wcben víz van, tehát tök logikus, hogy pancsolni kell benne. Amúgy a dackorszak elméleti hátterével tisztában vagyok. Gyakorlatban viszont nagyon nehéz nem kiborulni, amikor direkt olyat csinálnak, amiről nagyon jól tudják, hogy nem szabad. És nézik, mit szólok hozzá. Sokszor már direkt letojom, mit csinálnak. Húszezerszer elmondtam, magyaráztam, szóltam szépen, kiabáltam, bünti volt, de semmi hatás. Húszezer egyedjére se lesz. Csak én leszek ideges, ők meg röhögnek rajtam, ahogy őrjöngök.
2018. febr. 10. 20:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Ezek szerint mégsem vagy tisztában még az elméleti hátterével sem a dackorszaknak, mert egyrészt 4 éves kor előtt képtelenek a gyerekek bármit is direkt, tudatosan csinálni, ellenben teljesen ösztönösek és a felnőttek hatására befolyásolható a cselevésük, sőt, 4 éves korban meg épp csak kezd megjelenni a tudatos viselkedés.

Másrészt azért se vagy tisztában a dackorszakkal se elméletben, se gyakorlatban, mert nem az "ezerszer elmondom" a megoldás, de láthatólag te nagykorúként is dackorszakban vagy, mert mintha a falnak beszélnék, amikor szakmai érveket hoztam fel... És nem csak én állítom a korábban itt általam felsoroltakat, hanem kollégáim is.

Itt kifejtettem a megoldásokat:

01-31 18:30

valamint

02-02 19:35

2018. febr. 12. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!