Védőnőtök tudja a gyerek nevét?
Na nem akkor, ha ott van előtte a papír, hanem ha esetleg találkoztok az utcán.
A miénk nem. Ami nem is érdekelne, ha nem máshogy szólítaná a gyereket. Jó lenne az a köszönés megszólítás nélkül is, ha már nem jut az eszébe.
Nem vagyunk beszélőviszonyban, és nem találkozunk sosem az utcán. De amikor felhívom a státusz miatt, és bemutatkozom, tudja melyik gyerek anyja vagyok, tudja fejből a nevét.
( 1 gyerekem van, nemsokára 5 éves)
3, irónia? Vagy tényleg?
Ezeket nem várom el. Csak annyit, hogy ne Balázskázza a gyereket, ha Gergő.
A nevek csak példák, de teljesen hagyományos névről van szó. Nem különleges, nehezen megjegyezhetőről.
1. vagyok.
Az én védőnőm egy 2000 fős települést lát el. Mivel mindenkit ismer, így természetes, hogy tudja a szülők nevét is. Főleg, hogy a zömének ő volt a védőnője.
Nálunk érdekes a nő, mert a születési dátumot és a nevet tudja, de olyanokra nem emlékszik, h látszott-e 2 hete a BCG helye vagy hogy anyatejes-e a baba. A fülbevalóját is 4-ből 4-szer jegyezte meg, h “jé, már van neki?”... 😂 Fura egy nő. Szintén kb 2000 fős település, kisbaba 10-20 van max.
Egyébként amit feljebb egy védőnő írt, az szerintem nem irónia. Én óvónő vagyok, a saját csoportomban tudom a gyerekekről a jelet, a nevet, a születési dátumot, anya-apa nevét, azt, hogy együtt vannak-e, hány tesó van, hány évesek, mi a nevük, melyik gyerekorvoshoz járnak és hol laknak. 😊 A többi csoportban, akikkel délután összevonások vannak, ott a gyerek neve, jele, kora, szülők keresztneve és tesók neve, kora van a fejemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!