Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Védőnőtök tudja a gyerek nevét?

Védőnőtök tudja a gyerek nevét?

Figyelt kérdés

Na nem akkor, ha ott van előtte a papír, hanem ha esetleg találkoztok az utcán.

A miénk nem. Ami nem is érdekelne, ha nem máshogy szólítaná a gyereket. Jó lenne az a köszönés megszólítás nélkül is, ha már nem jut az eszébe.

2018. jan. 25. 11:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Természetesen tudja.
2018. jan. 25. 11:09
 2/13 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagyunk beszélőviszonyban, és nem találkozunk sosem az utcán. De amikor felhívom a státusz miatt, és bemutatkozom, tudja melyik gyerek anyja vagyok, tudja fejből a nevét.

( 1 gyerekem van, nemsokára 5 éves)

2018. jan. 25. 11:13
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Védőnő vagyok és természetesen tudom a nevét, korát, címét ,anyja nevét, és a becenevét valmint maximum egy hét tévesztéssel hogy mikor kell státuszra jönniük.
2018. jan. 25. 11:13
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Az én nevemet is tudja, a gyerekét is. Sőt, párom nevét is.
2018. jan. 25. 11:14
 5/13 A kérdező kommentje:

3, irónia? Vagy tényleg?

Ezeket nem várom el. Csak annyit, hogy ne Balázskázza a gyereket, ha Gergő.

A nevek csak példák, de teljesen hagyományos névről van szó. Nem különleges, nehezen megjegyezhetőről.

2018. jan. 25. 11:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok.

Az én védőnőm egy 2000 fős települést lát el. Mivel mindenkit ismer, így természetes, hogy tudja a szülők nevét is. Főleg, hogy a zömének ő volt a védőnője.

2018. jan. 25. 11:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kb 3500an lakunk itt, ő volt az én védőnőm is, ismeri az egész családomat, úgyhogy igen, tudja
2018. jan. 25. 11:29
 8/13 anonim ***** válasza:
97%
Faluban lakunk, védőnő is itt lakik, van talán összesen 20 gyerek akihez jár. Szóval igen tudja. Viszont városban, ahol pl van 100 gyerek, sztem abszolút nem várható el, hogy kívülről fújja a neveket.
2018. jan. 25. 11:38
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk érdekes a nő, mert a születési dátumot és a nevet tudja, de olyanokra nem emlékszik, h látszott-e 2 hete a BCG helye vagy hogy anyatejes-e a baba. A fülbevalóját is 4-ből 4-szer jegyezte meg, h “jé, már van neki?”... 😂 Fura egy nő. Szintén kb 2000 fős település, kisbaba 10-20 van max.

Egyébként amit feljebb egy védőnő írt, az szerintem nem irónia. Én óvónő vagyok, a saját csoportomban tudom a gyerekekről a jelet, a nevet, a születési dátumot, anya-apa nevét, azt, hogy együtt vannak-e, hány tesó van, hány évesek, mi a nevük, melyik gyerekorvoshoz járnak és hol laknak. 😊 A többi csoportban, akikkel délután összevonások vannak, ott a gyerek neve, jele, kora, szülők keresztneve és tesók neve, kora van a fejemben.

2018. jan. 25. 11:54
 10/13 anonim ***** válasza:
90%
Védőnő vagyok, 340 "gyerekem" van (és nem helyettesítek, ez csak saját körzet, 20ezer fős Budapest agglomerációs város). Nagyjából tudom a körzetem gyerekeinek neveit (az anyukákét inkább csak akkor, ha nálam volt várandós), viszont főleg az ovisokat, nem mindig tudom archoz kötni. Látom őket évente 1x a státuszon, esélytelen, hogy mindenkinél kapcsoljak. Ha rám köszönnek az utcán, visszaköszönök, név nélkül. Emberből vagyok én is. :D
2018. jan. 25. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!