Mitől lehet extrém kövér egy 2-3 éves gyerek?
Ma az utcán sétálva azért néztem jobban oda, mert egy nő a 2-3 év körüli kislánya arcába ordított, mert valamiért sírt a kicsi. Már ezen is megdöbbentem, de a gyerekre nézve még inkább.
Nem vasgyúró, vagy husi, hanem iszonyú kövér volt. Olyan 90 cm körül és a súlya 20-25 kg körül lehetett.
Az alapján tippeltem, hogy a saját lányom 4 éves, 1 méter és 15 kg.
De felnőtt ismerős néz ki hasonlóan, az ő paramétereit tudom is: 155 cm, 148 kg. Tehát ez a "mérték", csak kisgyereknél.
Hogy a fenébe lehet egy ilyen pici gyerek ennyire kövér?
Hátulról nézve látszott, hogy a lábaiban valószínűleg a csont is meghajlott, ráadásul csak erős terpeszben tudott totyogni a rettentő vastag combjai miatt.
Ilyen esetben nem veszik elő a szülőt? Nem tudok másra gondolni, minthogy vagy elmulasztotta a kivizsgálását és valamilyen súlyos anyagcserezavara van, vagy eszméletlen mennyiségű ételt lapátol bele.
Lehet valamilyen daganata van, volt es szteroidos kezelést kapott.
Vagy egyéb betegsege van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!