3gyerek után mennyi a reális tartásdíj?
Kérjetek megosztott felügyeletet. Akkor senki nem fizet senkinek, minden költséget feleztek. De akkor a kötelességek is apuka nyakába szakadnak. Rohangálhat majd három felé. Ja, hogy az már nem buli?
2018. jan. 23. 23:38
12/24 A kérdező kommentje:
Az lenne a legjobb. 1 hét itt,1 hét ott
Mekkora egy xarhazi vagy, kérdező. Megcsináltal 3 gyereket, azokat el kell tartani. 110-125 ezer nem elég arra, hogy Gucciban járjanak, nyilván a turkalobol kénytelen őket öltöztetni az anyjuk. De csak tudod te is, hogy mennyiben vannak, ha egyszer velük éltél. Újabb gyereket vállalni meg, ha ezektol is sajnálom a pénzt, 0 értelemre vall
2018. jan. 24. 06:16
14/24 A kérdező kommentje:
Nem a gyerektől sajnálom, az anyjától. a gyerekeknek akkor van cipője,ha mi veszünk,akkor van kabátja ha mi veszünk. Cipo+kabat 3 gyerekre also hangon 50. Ha betegek én fizetem a gyógyszert.
A rezsi a kialakításnak köszönhetően a méretéhez képpest nagyon kedvező. Télen is kb 45-50 ezer. Amennyit a gyerekek esznel az kb semmi. A ruhákat,cipőt mi vesszük,ha nem akarom,hogy lyukas cuccba járjanak,különórákat mi fizetjük kb 20/hó. Ő 3hetente műkörmöshöz jár,havonta fodrászhoz,minden hétvégén pláza+mozi. Minden nap étterem.A gyerekeknek meg turis ruha+hideg kaja.
15/24 A kérdező kommentje:
Dolgozni nem dolgozik. Ez a 200k a párja fizetése+amit a gyerekek után kap. Még jó,hogy nem akarom az exem kiadásait fizetni.
Csak én nem értem a logikát? Miért jobb rosszabbul fizető munkahelyet keresni? Ha a fizetés 50%-a marad nálad, akkor a kevesebb fizetésből kevesebbet kap ugyan a volt feleség, de a nálad maradó 50%-is kevesebb lesz, meg a nyugdíjalap meg minden más is. Rosszabbul jársz, hahó? Bár igen, ez a magyar logika, inkább él száraz kenyéren, ha azzal a másik is rosszabbul jár, az elég elégtétel neki...
Gondolom az egy hét itt egy hét ott felosztást meg úgy képzeled el, hogy amikor nálad vannak, akkor gondoskodjon róluk az új párod, így neked vesződnöd sem kell velük, meg fizetni sem.
2018. jan. 24. 08:19
17/24 A kérdező kommentje:
Azért volt idézőjelben,hogy rosszabbul fizető munka,mert kevesebb lenne hivatalosan de gyakorlatilag ugyan annyi. Csak mondjuk 80-100k lenne a papíron. A legkisebb is 2 éve oviba jár már,nyugodtan elmehet ő is dolgozni,nem fog le esni a műköröm a kezéről.
18/24 A kérdező kommentje:
16-os lehet hogy neked meglepő,mert nem ezt tapasztlod a környezetesben,de én szeretem a gyerekeimet,szeretek velük lenni,gondoskodni róluk.
Márpedig te választottad a kedves műkörmös exnejedet. Nem kellene utólag meglepődnöd, hogy olyan amilyen. Azt meg kétlem, hogy az új párja a 200 ezres fizetését teljes egészében átengedné a nőnek, vagy ha igen, gondolom előbb-utóbb úgyis ráun majd, hogy pénzelje.
2018. jan. 24. 09:41
Csak halkan jegyeznem meg, hogy ha a párja 200ezres fizetése meg a gyerekekre járó ~35 körüli családipótlék mellett képes mukormoshoz, moziba meg étterembe járni, akkor valami csoda nő lehet, mert ez ennyiből lehetetlen
2018. jan. 24. 12:53
Kapcsolódó kérdések: