Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan a anyuka,...

Van itt olyan a anyuka, akinek a gyereke visszatartja a székletét?

Figyelt kérdés

Hogyan állapítottad meg, hogy visszatartja és nem azért erőlködik, hogy kinyomja?

Hogyan sikerült (ha sikerült) megoldani? Bármi érdekel!!

Meddig tartott ez az állapot?

2018. jan. 15. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
El kell magyarázni a gyereknek, hogy azért kemény és fájdalmas a kakilása, mert sokáig visszatartja a kakit. Be kell vezetni, hogy reggelente üljön rá a WC-re és próbálgassa a kakilást. A hashajtó ellenjavallt, mert nem a problémát kezeli csak a tünetet és meg van a hozzászokás veszélye és a vége a bélrenyheség. Rostos étellel lehet próbálkozni és bízni kell, hogy a gyerek megérti a helyzetét és nem tartogatja napokig a székletét.
2018. jan. 16. 04:48
 12/17 A kérdező kommentje:
Nyilván ez a cél, de magyarázd meg egy 3 évesnek h kakiljon, ha nem akar. Plusz nem tudom átültetni a WC-re se a bilire mert sír és tiltakozik. Még arra se hajlandó hogy leguggoljon legalább, állva kakil. Akkor? A has hajtó pedig nem jó én is tudom de nem akarok vele az ügyeleten kikötni.
2018. jan. 16. 09:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Miért kérdezted meg megint?

Egyszer már kaptál válaszokat.

2018. jan. 16. 09:17
 14/17 anonim ***** válasza:

11-es hidd el, egy 3-4-5 évesnek hiába magyarázod. Látszólag megérti, de nagyobb benne a gát, félelem.

Aki átélte ezt az tudja milyen mikor a gyerek bent a wc-n sír, te pedig az ajtó mögött, annyira sajnálod.

Sajnos nem mindig segít a sok rostos étel és hasonlók. Mi kb. milliószor magyaráztuk el neki miért fontos a rendszeres kakálás. Agyával fel is fogja, de ott a félelem...

1-es voltam

2018. jan. 16. 09:20
 15/17 A kérdező kommentje:

13# először tettem fel ezt a kérdést.

Utolsó, te teljesen hülye vagy. Soha életemben nem bántottam és nem aláztam meg a gyermekemet, pláne nem kaki vagy pisi ügyben... nem bántanám soha. Kicsit talán olvass utána a szeklet visszatartas pszichologiajanak és utána gyere okoskodni (vagy inkább ne)...olyan anyukák válaszát várom akik voltak hasonló helyzetben, világos hogy neked nem volt soha ilyen problémád.

2018. jan. 16. 12:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Na jó, most húzz el innen 11-es és 15-ös!!!

Baromira nem hiányzik, hogy ok nélkül még szaranyázz minket. Mi az, hogy hazudtunk a gyereknek és lejárattuk magunkat előtte??

Honnan veszed a bátorságot, hogy ismeretlenül ítélkezz???

Nem magyarázkodok neked, mert egy ismeretlen senki vagy számomra ( a hozzászólásod után pedig emberileg is 0 ).

Kedves kérdező, te se vedd magadra ennek a rosszindulatú embernek a fröcsögését, alaptalan vádaskodásait.

2018. jan. 16. 12:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Már az is hashajtásnak számít, ha olyan ételeket eszünk, ami higítja a székletet. Ha hosszú távon eszünk ilyen ételt a bélrendszerünk alkalmazkodik. Tehát normalizálódni fog a székletünk. És ha visszatérünk a normál étkezésre székrekedést eredményez.
2018. jan. 19. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!