Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5éves lányom erővel visszata...

1,5éves lányom erővel visszatartja a székletét. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
inger van, de úgy összeszorítja a fenekét,hogy nem tud a széklet kijönni. Bő folyadékot, laevolacot kapott, semmi változás. Egy rémálom a székelés, iszonyat sír.
2015. aug. 28. 21:49
 1/7 A kérdező kommentje:
2 naponta rájön az inger, és van hogy egy napig is visszatartja.
2015. aug. 28. 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:
glicerines kúpot is próbáltuk, de csak a kúp jött vissza.
2015. aug. 28. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:

az is lehet fájhat neki, és ezért nem akarja, mert van olyan, hogy végbélnyílás repedés, ami látható is, ha nagyon közelről nézzük(főleg szorulás, vagy hasmenés miatt alakul ki)ami ráadásul gátat is szab később, hogy még a szervezet sem akar/tud üríteni.

ha sokáig nem megy megoldani, kórház!

(nem ijesztgetés képp, de egy tini halt ebbe bele, neki wc fóbiája volt, googlen)

a többi anyuka esetleg tud majd más tanácsot

2015. aug. 28. 21:53
 4/7 anonim ***** válasza:
(vagy lehet meglátta egyszer a végtermékét és nagyon megoijedt, ilyen nálunk ugyanis megtörtént, halálélellme volt a gyereknek, ki akart menekülni a bejárati ajtón is, pánikszerűen sírt, habár attól még ugyanúgy székletelt később)
2015. aug. 28. 21:56
 5/7 anonim ***** válasza:
*halálfélelme volt
2015. aug. 28. 21:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban, gyógynövényboltban lehet kapni aszalt szilva levet. Reggel, éhgyomorra, adj neki egy langyos pohárral.
2015. aug. 28. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem óvodáskoromtól kb 10 éves koromig volt ilyen. Visszatartottam, volt hogy 2 hétig is. Anyámék mindennel próbálkoztak, tamarin lekvár, ricinus, étolaj, kúpok, beöntés...

Nem tudom pontosan, mi okozta. 1 évesen már rég szobatiszta voltam, olyan emlékeim vannak még az óvoda előtt időkből, hogy addig nem kelhettem fel a biliről, ameddig üres volt. Máig előttem van, ahogy a wc lehajtott tetején állok, anyám készíti a beöntő kannát, én meg sírtam mint akit ölnek, és nem akartam hagyni, hogy levetkőztessen (még arra is emlékszem, hogy milyen ruha volt rajtam, pedig voltam vagy 2 éves).

Sokszor alkalmazták a glicerines kúpot, ha nem volt éppen, akkor egy kis darabka szappant, de gyakran csak az jött vissza. Ijesztgettek, hogy ha nem ürítek minden nap, belém kövül, és nem fog kijönni. Így amikor egy nap kimaradt, már rettegtem, hogy biztosan belém kövült, pedig csak lassabb az emésztésem... Az évekig tartó szenvedésem megoldható lett volna azzal, ha békén hagynak, nem dugdosnak mindenfélét a fenekembe, illetve egy jó pszichológussal.

Szerintem beszélj a gyerekorvossal, mit javasol. Nehogy úgy járjatok, mint én.

2015. aug. 29. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!