Augusztusban múlt 3 éves a kislányom. Szoba és ágytiszta éjjelre és nappalra is már nyár eleje óta. Egy problémánk van, hogy csak pelusba hajlandó kakálni. Akinél volt ilyen, meddig kellett pelus?
#1 Tudsz szöveget értelmezni?
A kislány tudatosan csinálja, hogy miért, nem tudom, de a családba volt ilyesmi, nem emlékszem, meddig kellett így.
Szia!
Az én fiam augusztusban töltötte a kettőt, a születésnapján ledobta a pelut, onnantól soha egyetlen baleset sem volt alvás közben sem, de a kaka ugyanígy volt, mint nektek. Én is próbáltam mindent, aztán az eröltetésemből az lett, hogy inkább nem kakilt, szorulása lett, aztán meg mivel az fájt, így nem mert kakilni, megint szorulása lett, és beleestünk egy ördögi körbe. Akkor elengedtem a dolgot, mondtam neki, hogy menjen nyugodtan a pelenkába, csak kakiljon, ne tartsa vissza.
Ez tehát augusztustól kezdődött, majd a köv év áprilisában megszületett a kistestvére, és ahogy ő hazajött a kórházból, aznap, teljesen magától mondta, hogy akkor köszi, nem kell több pelus, és gyönyörűen, magától átállt a wc-re.
Igaz az én fiam ekkor még csak kicsivel több, mint két és fél éves volt, de szerintem még te is adj egy kis időt a lányodnak, ne is reagálj sehogy, se jutalmazás, se eröltetés, hátha magától neki is átfodrulna a dolog, ha már nem zaklatod vele.
Egyébként a védőnőnek ezt mondtam anno és ő azt mondta, hogy a fiam agyi érettségében jóval a kortársai előtt van és hogy a tapasztalata szerint valamiért ez a kaka a pelusba téma általában a kortársaitól érettebb gyerekeknél szokott kialakulni, de az esetek jelentős részében magától megoldódik.
Hagyd a fenébe!
Egyszercsak eljön az a pillanat, amikor magától dönti el, hogy ő már túl nagylány ehhez.
Nem ugyanez, de hasonló gond volt nálunk a vécé. Kizárólag bilire volt hajlandó ülni 3 évesen a gyerekem, ha csak szóba hoztam a vécét, azonnal sivított, sírt, hogy ő ugyan rá nem ül. Vöröslő fejjel toporzékolt a vécéajtóban, hogy de igenis hozzam a bilit...
Aztán egyik nap a bölcsiből hazafelé utánam kiabált, hogy "nézd anya, már leér a lábam a futóbicikliről. akkor már nagyfiú vagyok!" hazamentünk, és azonnal közölte, hogy a nagyfiúk nem ülnek már bilire. aznap eltettük, és többé elő sem került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!