Akiknek viszonylag későn, hogyan és hány évesen lett éjjelre (is) ágytiszta a gyermeke?
4 éves lesz a fiam 2 hét múlva, kb fél éve próbálkoztunk, volt pár hét amikor nem pisilt be viszont decemberben újra majdnem minden éjjel bepisilt, sőt, volt hogy 2x is, így 1 hónapja újra vettem neki pelenkát.
Nem tudom, hogy mitől függ, hogy kibírja-e vagy sem, alvás előtt mindig pisilt, volt hogy alvás előtt 1 órával már nem is ivott mégis bepisilt, volt hogy alvás előtt még ivott-pisilt és kibírta az éjszakát. Én már ezen nem idegeskedem, most abban bízom, hogy talán majd a nyár meghozza a változást addig meg marad a pelenkázás.
Hónapokon keresztül napi szinten mostam a takarókat-lepedőket-pizsamákat. :(
Az előzővel egyetértek.
Az előző előttinek üzenem, hogy nyugodjon meg, kb 5-6 éves korig életkori sajátosság, persze fizikálisan-szervileg akár 4 éves korra is kialakulhat az ágytisztaság, de 6 évesen se késő. Ezen felül fontos tudnod -ezt is a megnyugtatásodra mondom-, hogy még ha nem is éri trauma egy kisgyermeket, csak szorong valami miatt (pl egy változás a családban), az is okozhatja, hogy éjjel újra elkezd bepisilni rendszeresen. Tehát korral járhat, ezt muszáj tudomásul venni. Persze érdemes megoldani a kisgyermek lelki problémáját, mert ez is egy jel (pl arra nézve, hogy szorong valami miatt), ha több heti, havi pisimentes éjszaka után ismét bepisil (éjjel).
Általában nem a tünetet kell kezelni egyébként, hanem a lelki okot megkeresni, és azt megoldani.
De éjjelre nem vészes, ha visszaadod a pelust X hét/hónap múltán.
(Ellenben nappalra nem tanácsos ismét bevezetni a pelenkázást! Az megzavarhatja az érést!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!