Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pár napja lett 1 éves a...

Pár napja lett 1 éves a lányom és nem tud még menni, beszélni sem . Férjem azt mondja h nem normális. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2018. jan. 4. 20:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi, védőnői státuszra gondolom hordjátok. Ők mit mondtak? Megfelelő a fejlettsége?
2018. jan. 4. 21:16
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
De jót nevettem az első hozzászólón! :D igaza van...ne aggódj ráèr még. Nem lóverseny ez. Hát az én fiam sem tud még beszélni, ennyi idősen még gagyognak, esetleg néhány könnyebb szót mondanak. A járás meg egyéni, van aki később érik meg rá.
2018. jan. 4. 21:16
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Pedig normàlis
2018. jan. 4. 21:20
 14/30 anonim ***** válasza:
51%
Magától ül fel? Mert ha nem, 1 hiba neked.
2018. jan. 4. 21:21
 15/30 anonim ***** válasza:
52%
Na, te se vagy normális. A nagyobb gyerek tuti a tiétek?
2018. jan. 4. 21:25
 16/30 A kérdező kommentje:

Hát azt mondják megfelelő a fejlettsége.

Magától ül fel.

2018. jan. 4. 21:25
 17/30 A kérdező kommentje:
Miénk
2018. jan. 4. 21:26
 18/30 A kérdező kommentje:
Miért nem vagyok normális?:)
2018. jan. 4. 21:27
 19/30 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen normális, hogy nem jár és nem beszél még. De bármelyik táblázatban megnézed, ugyanúgy le lesz írva, hogy még nincs elkésve egyáltalán.

Nekem pl. a nagyobbik fiam 14 hónaposan kezdett járni, a kicsi az első szülinapja előtti napon tette meg az első önálló lépését. Másfél éves korig ráérnek.

Beszélni a kicsi másfél évesen kezdett (előtte kb. négy szót mondott), a nagy két éves kora után (előtte nála stabilan három szó volt, és annyi, de mindent megértett, és el is mutogatta, amit akart, aztán a bölcsiben rákényszerült, hogy megszólaljon).

Teljesen egészséges mindkettő, pedig nem egyformán fejlődnek. Ha még másfél évesen sem mondana egy büdös szót sem, akkor már el lehetne gondolkodni rajta, hogy segítség kell, de kétéves koráig igazából nem nagyon fognak vele foglalkozni sehol, logopédus meg 3 éves kortól végez beszédindítást, mert onnantól számít megkésett beszédfejlődésnek.

2018. jan. 4. 21:36
 20/30 anonim ***** válasza:
94%
Senki nem beszel kilenc honaposan.
2018. jan. 4. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!