Most kezd beszélni a fiam, de dadog. Normális ez?
Figyelt kérdés
Januárban lesz 3 éves, mostanában kezdett el érthetőbben beszélni. De sokszor csak dadogva sikerül kimondania a szavakat. Általábban a mondat elejét dadogja, hosszabbnál a közepét is.
Óvónénit kérdeztem, azt mondta ennyi idősen még nem gond.
A lányomnál, aki 5 éves lesz, nem volt ilyen gond.
Ezért aggódom egy kicsit, nem kéne-e már most esetleg logopédushoz menni Vele?
A válaszokat előre is köszönöm.
2012. nov. 25. 10:29
1/4 anonim válasza:
Az agya gyorsabban jár, mint a szája. Teljesen normális ilyen idős korban, és a logopédus még úgysem foglalkozna vele, pont ezért.
2/4 anonim válasza:
én azért kikérném egy szakember véleményét.nehogy később rosszabb legyen.
3/4 anonim válasza:
Énekeljetek sokat együtt! Egyenlőre még az agya gyorsabban jár mint a szája, de ez normális! Az énekléssel szépen le tudjátok lassítani a gondolatait. A logopédusok is nagyon gyakran használják és rajtam is így sikerült segíteni anno, pedig én 5 éves koromig dadogtam. Azóta semmi baj nincs :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az éneklést kipróbáljuk.
2012. nov. 28. 05:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!