Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 15 hónapos a kisfiam és még...

15 hónapos a kisfiam és még nem nagyon akar beszélni. Ebben a korban ez még normális vagy kezdjek aggódni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 27. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Akkor van gond, ha 3 évesen nem beszél.Egyébként a fiúk általában később kezdenek beszélni...
2010. jan. 27. 17:14
 2/6 anonim ***** válasza:
A kisfiam is 15 hónapos, és a mama, baba szavakon kívül semmit nem mond. Csak halandzsázik. Én is úgy hallottam, hogy a fiúk később kezdenek el beszélni.
2010. jan. 27. 17:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne aggodj. Az en kisfiam is csak 1-2 szot mondott 15 honaposan, aztan hetek alatt latvanyosan fejlodott a szokincse, mostmar nagyon sok szot mond, es szokapcsolatokat is. Es szepen ejti a szavakat. persze meg sokszor halandzsazik is, de tenyleg sokat fejlodott. Most 20 honapos.
2010. jan. 27. 17:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat most egy kicsit megnyugodtam.A halandzsa az neki is megy.Baba mama oda ada brum-brum ezeket mondogatja de a piacon volt egy kislány aki fiatalabbnak látszott és gyönyörűen ejtette a néni baba anya szavakat és kicsit megilyedtem pedig ő már a harmadik fiam de nagy a korkülömbség és úgy emlékszem hogy Ők már szebben beszéltek ebben a korban.Vagy a idő mindent megszépít???Azért mindenkinek köszi!! További szép babázást.
2010. jan. 28. 07:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Még akkor sem kell aggódnod, ha 2 évesen nem beszél. Ahogy előttem írták, 3 éves korig kell beszélniük. A kisfiúk általában később beszélnek, egy jó részük 2 éves kor előtt szinte "meg sem nyikkan" :-), csak néhány szót mond (anya, nem, stb.) Az a lényeg, hogy értse, amit mondanak neki és reagáljon is rá, illetve a maga kis nyelvén néha gagyarásszon. Hidd el, ért ő más rengeteg dolgot abból, amit beszéltek körülötte, majd meg is lepődsz néha, miket tud már! :-)

Nekem 22 hónapos lesz a kisfiam, szinte alig mond egy pár szót, de a csavarhúzótól a dinoszauruszig, a szemceruzától a mokkáskanálig mindent ért, és bonyolultabb, több részből álló utasításokat is gond nélkül teljesít (pl. dobd ki a kukába a csokispapírt, ami az asztalon van, aztán hozd ide a kis piros tálat). Szóval az ilyenekből majd lemérheted, hogy mennyi mindent ért! Persze még nem most, de pár hónap múlva már igen! A beszéddel meg nem késik még egyáltalán.

2010. jan. 28. 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:
A lányom 1 évesen szépen beszélt tőmondatokban. A kisfiam 16 hós és 6-8 szót mond, de azt is csak mi a család értjük meg. Ilyenek ezek a pasik!
2010. jan. 29. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!