Ugye szépen fog beszélni? kiköltöztünk külföldre, a párom itteni. Mindenki magyar, csak nagyon furán beszélnek. Csak tőlem hall a fiam "normális" magyar szót. van esély, hogy úgy fog beszélni mint én, v ahhoz el kellene költöznünk?
kedves 2. válaszoló, nem tom, h ki pontozott le, de elmehetne a jó büdös pi...ba...
köszi a választ
Ja, van, aki figyeli a pontozást? Engem sem nagyon érdekel.
A témához: szegény nagynéném Montrealba ment férjhez (a férje is magyar). Nem erőltették a gyerekeik magyarul tanulását. A két unokatestvérem, annak ellenére, hogy elvileg magyarok, elképesztően rosszul beszélnek (ahogy visszaemlékszem, gyermekkorukban szinte egyáltalán nem, később, kamaszként kezdtek tanulgatni valamennyit), , olvasni-írni meg még annyira sem tudnak magyarul. A nagynéném magyarul is akcentussal beszélt, meg angolul is :D A férje is eléggé elfelejtette a magyar szót...
Szóval ha neked fontos, akkor csak te lehetsz az, aki megtanítja a fiadnak, de akkor gondot kell rá fordítanod, oda kell figyelned. Egyébként meg sok rá fog ragadni a körülötte élők stílusából.
Szerintem.
Azt azért nem gondolnám, hogy el kellene költöznöd, miért is kéne? Vagy hova? Illetve mire számítasz, miért lenne máshol jobb a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!