Ti meddig hagytatok a gyereket a szülöi agyban aludni?
Nem provokacio es nem kritika!
A munkambol kifolyolag gyakran olvasom, hogy irjak a szülök, 7-9 eves gyerek nalunk alszik a nagy agyban. Nekem öszinten ez olyan furcsa. Nincs az ilyen szülöknek szüksegük privat szferara? Nem kizarolag a szexre gondolok, hanem hogy legyen legalabb elalvas elött egy fel ora, ahol egyedül lehetnek es olvashatnak, tv-zhetnek es nem a gyerek körül forog minden. Mert okes, hogy amig kicsi a szülökkel alszik, de 10 evesen?
Ti, hogy gondoljatok? ( Nem kritika, komolyan, nekem tenyleg mindegy masok, hogy csinaljak, csak olyan sokszor olvasom, neha azt hiszem en vagyok forditva bekötve)
Én gyerekként sokáig anyámmal aludtam. Nem voltam odaszoktatva, én féltem és mentem át, de emlékeim szerint legalább iskoláig. Nem hiszem, hogy kényelmes volt neki, és később nekem sem volt az, úgyhogy leszoktam róla.
De az szerintem eléggé megtört volna, ha "nem engedi", és a másik szobában sírok, mert rosszat álmodtam...
Na, szóval ebből következően nem hiszem, hogy a saját gyerekeimet majd elzavarom, ha velem akarnának aludni. (Direkt ott altatni sem fogom.)
a mi ágyunkban nem aludt de én aludtam bent náluk ott kb 1-2 hetesen aludtam vele együtt egy hónaposan tettem az ágyába.
az együtt alvást is a fiam miatt, mert kezdte az ovit és elég forgalmas volt úgy az éjszaka. amikor mellettem aludt a pici fel sem kelt csak szuszugott a ciciért és megetettem félálomba és aludt is. tehát jobb volt mindenkinek így.
2,5 éves lányom van, velünk alszik, addig tervezem, amíg szeretné. Van ágya, szobája, kezdetektől úgy csinálom, hogy oda fektetem le este, később kerül mellénk. Mikor pici volt, amíg mi ébren voltunk, bementem altatni, ha felsírt, de amikor már mi is lefeküdtünk, az elsőnél áthoztam magam mellé. Kb most is ez van, csak már nem ébred annyit. Apja 24/48-ban dolgozik, ha itthon van, akkor kisasszony a szobájába megy aludni, éjjel valamikor megébred, akkor átjön, és velünk alszik tovább. Ha apja dolgozik, akkor alapból mellém fekszik le aludni, olyankor nem látom értelmét az éjszakai költözködésnek.
Én pont azért csináltam így, hogy legyen privát szféra. Ha a férjem itthon van, este lefekszik a lányunk a saját szobájába, mi meg csinálunk, amit akarunk. Ha nincs, akkor nekem nem gond, hogy ott van, miután elaludt, én simán tudok dolgozni, filmezni stb. mellette.
Különben nekünk ez is csak azért van, mert nincs külön nappali. Ha lenne, akkor az se zavarna, hogy alapból a mi ágyunkban alszik, tévézni, beszélgetni, szexelni stb. lehet a nappaliban is. Így viszont maradt az a megoldás, hogy ha nem csak ketten vagyunk otthon, akkor a szobájában fekszik le. Ebben a felállásban senkit nem zavar, úgyhogy én nem is tervezek ezen változtatni, amíg ő így érzi jól magát.
Irtam, hogy kicsi koraban, par evesen, ha rosszat almodott vagy beteg nem furcsa. Igazabol senki nem irta, hogy a 7-10 evese meg rendszeresen vele aludna. Akkor talan megsem en vagyok furcsa :)
Köszi a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!