Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Könyvmolyképzés oviban, alsó...

Könyvmolyképzés oviban, alsó tagozatban! Lenne ötleted?

Figyelt kérdés
Ha elindulna egy országos mozgalom, mely megszerettetné a gyerekekkel az értéket hordozó gyermekirodalmat, akkor szerinted hogy kellene ehhez hozzáfogni?
2010. jún. 3. 10:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Már van hasonló könyvklub, A neve is ugyanez : [link]
2010. jún. 3. 10:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, ismerem, de ezzel egy ovist még nem hozol lázba.
2010. jún. 3. 10:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Ok. nem is arra gondoltam, hogy lázbahozás :)) Oviban igazán még csak arra érdemes törekedni, hogy magát az olvasást, a meséket, a könyvet szeressék. Nagyon sok jó gyerekkönyv van manapság (bár még több silány!), szóval nem igazán könnyű a helyzet. Először is olyan könyveket, kiadókat, szerzőket kell keresni, akik értenek a gyerekek nyelvén és nem nézik őket butának ( nem kell lebutítani számukra semmit). Utána a terjesztés még nehezebb... El kell jutni a kicsikhez, minél közelebb... Nem elég, ha szórólapokat tájékoztatókat, megrendelőlapokat küldesz az ovikba, hanem testközelbe kell nekik vinni a könyveket... Ehhez az óvónőket is el kell érni...meg a szülőket is ....

Én óvónőként már középsőtől hordtam havi 2x a gyerekeket könyvtárba, aztán amiket hazavittek, behozhatták az oviba, elmondhatták, mit olvasott otthon belőle nekik a szülő, testvér...

2010. jún. 3. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!