Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiúnak hosszú haj tényleg...

Kisfiúnak hosszú haj tényleg nem való?

Figyelt kérdés

2,5 éves a kisfiam. Születése óta nem vágattam a hajából, így már kicsivel a válla alá ér. Lófarokban vagy fiú hajráffal szokta viselni.

Ma voltunk játszóházba és az egyik anyuka szerint a hosszú haj lányos, és így ki fogják csúfolni őt.

A párom és a rokonság is állandóan azzal nyaggat, hogy mikor vágatom le neki.

Én nem szeretném, szerintem olyan cuki így, és Őt sem zavarja.

Szerintetek a hosszú haj tényleg nem való egy kisfiúnak?

A környezetetekben van hosszú hajú kisfiú? Hogyan viszonyulnak hozzá?

2017. dec. 1. 14:23
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm annak, aki megpróbálta értelmesen elmondani az Ő szemszögéből, hogy miért nem hosszúhaj párti egy fiúnál, pl. nem praktikus, nehéz kezelni stb.

A többiek akik meg arra sem képesek, hogy normálisan érveljenek a véleményük mellett, csak fröcsögnek, azok saját magukat minősítik.....

Mindazonáltal még mindig nem értem, miért nem elfogadó az emberek többsége a hosszú hajú kisfiúkkal szemben.

Azt még megértem, hogy nehezebb kezelni, de ha kislány lenne, akkor is nehezebb lenne rendben tartani, mint a rövidet.

Ugyanez az izzadással is, hiszen a lányok is izzadnak, nemcsak a fiúk. Vagy nekik mindegy, viseljék el, hisz lányok?

Azt meg hogy lányos, az egyszerűen nem igaz. A fiam igazi kis fiús kissrác, úszik és minifocira jár. A ruhái nagyon pasissak, nem néz ki lánynak. Mennyivel másabb pl. egy rövid hajú kisfiú rózsaszín pólóban vagy ingben? Azt miért fogadják el?

Fiú hajráf igenis van, nézzen utánna, aki nem hiszi el.

Egy egyszínű fekete hajgumi sem kimondottan lányos szerintem.

2017. dec. 1. 17:45
 22/40 anonim ***** válasza:
61%
Mit indokoljuk oldalakon keresztül arról, hogy hülyén néz ki? Hülyén néz ki és kész..ez nem fröcsögés.. Ez a kisfiú is borzalmasan néz ki: [link]
2017. dec. 1. 17:50
 23/40 A kérdező kommentje:

A linkelt kisfiúnak nekem sem tetszik a haja.

Az a fru-fru nem jó szerintem se, de ha nekik tetszik, hajrá...

A fiamnak elöl is akkora a haja, mint hátul, így pl. tök jó lófarkat lehet neki kötni, vagy a feje tetejére felbúbozni.

2017. dec. 1. 17:56
 24/40 A kérdező kommentje:

[link]

Ő kb. mint az én fiam. A hajhossza kb. ekkora, csak neki sötétbarna.

És én is hasonlóan öltöztetem.

Szerintem egyáltalán nem néz ki idiótán, s nem is lányos.

2017. dec. 1. 18:05
 25/40 anonim ***** válasza:
69%

A képen lévő kisfiú ha nem fiú ruhában lenne, azt mondanám róla, hogy kislány. Teljesen kislányos.

És ez nem fröcsögés. Nem szép egy kisfiú hosszú hajjal. Nyilván attól még lehet aranyos, szép az a kisfiú, de a hosszú haja nem az.

2017. dec. 1. 18:09
 26/40 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező szerintem kár volt itt ezt megkérdezned.

A régi időkben a hosszú haj volt természetes férfiaknál is, az ősi vallások szerint abban volt az erő.

A modern világban nem divat a hosszú haj férfiaknál, de szerencsére vannak üdítő kivételek és szerintem egy ronda férfit is megszépít a hosszú haj.

2017. dec. 1. 18:35
 27/40 anonim ***** válasza:
56%
Igen, egy férfit..de nem egy kisfiút.
2017. dec. 1. 18:57
 28/40 anonim ***** válasza:
82%

Magánvéleményem az, hogy a kisfiü hosszü hajjal gáz, de nem mondom ki hangosan, pláne nem a gyerekek előtt, csak megállapítom.

Ha a gyerekeim megkérdezik, hogy miért hosszú hajú a kisfiú, akkor azt mondom, hogy mindenkit fogadjunk el olyannak, amilyen.

De! Szintén magánvéleményem az, hogy általában a szülők lázadasa, polgárpukkasztás a cél, és a gyereket használják fel hozzá. Vagy még rosszabb esetben lányt akartak.

Férjem mesélte, hogy szőke loknis kisfiúként anyukája nem vágta le a haját, mert mindenki megnézte és milyen cuki...., a férjemnek meg az egyik legrosszabb emléke maradt.

Szöval, egy kisgyerek akkor eszik csokit, ha adnak neki, és akkor növeszt hosszú hajat, ha a szülei úgy akarják.

Ez ennyi, a gyereknek ehhez nagyon kevés köze van, ő csak bábú a szülők játszmáiban.

2017. dec. 1. 19:20
 29/40 anonim ***** válasza:
63%

Miért lenne bàbu?Ha levágatod neki akkor nem az? Hány két éves gyereket kérdeznek meg a szülei, hogy milyen frizurát szeretne?

Szerintem rengeteg korlátolt ember van....nagyon elfogadó amíg az ő tetszésének megfelelő dolgok vannak.

2017. dec. 1. 19:26
 30/40 anonim ***** válasza:
53%

A hagyományos nemi szerepnek még mindig van létjogosultsága.

Általában a kisfiúk rövid hajúak. Ezért, ha egy kisfiú hosszü hajú, és minden más kisfiú rövid hajú, akkor a hosszú hajú kisfiú céltábla lehet, úgy érezheti, hogy kilóg a sorból stb.

Ez biztos nagyon felháborító, de ez a valóság.

Nem kell felesleges gúnyolódásnak kitenni egy kisgyereket, és nem feltétlen kell ilyen áron nagy egyéniségnek nevelni egy kisgyereket.

2017. dec. 1. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!